V og DF: Privathospitaler skal hjælpe med diagnoser

Venstre og DF vil lade patienter få diagnoser på privathospitaler, hvis regioner ikke overholder tidsfrist

Udredningsgarantien, der skal sikre patienter at få stillet en diagnose inden en måned, er et tomt løfte til patienterne.

Det mener Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, som ikke er overrasket over, at fire ud af fem regioner ikke lever op til sine forpligtelser.

- Jeg er desværre ikke overrasket. Vi sagde fra starten af, at vi forudså store problemer, når det skulle implementeres i praksis. Ministeren har haft travlt med at tale med flotte ord om et lovforslag, som desværre ikke havde det store indhold, siger hun.

Ifølge Sophie Løhde så er den oplagte løsning at udbrede det frie sygehusvalg, så det også omfatter udredningen, hvor der skal stilles en diagnose.

- Når det offentlige ikke kan levere det, der er intentionen i lovgivningen, så skal man have friheden til at kunne vælge et privat alternativ.

- Det her er en garanti uden indhold, for patienterne er fanget i det offentlige system, og de har ikke ret til at gå et andet sted hen, siger hun.

Alternativt bør de øvrige regioner lade sig inspirere af Region Syddanmark, som er den eneste region, der lever op til udredningsgarantien, mener Sophie Løhde.

Venstres ønske om at supplere det offentlige sundhedssystem med en mulighed for at få stillet en diagnose hos private udbydere får støtte fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt.

- Sagen er den, at patienter, der ikke bliver udredt hurtigt nok, risikerer deres helbred og i yderste konsekvens at miste livet.

- Vi mener, at det er afgørende at gøre brug af alle tænkelige muligheder, herunder inddrage privathospitalerne til at udrede de patienter, som i dag ikke får hjælp til at blive udredt hurtigt nok i det offentlige sygehusvæsen, siger Liselott Blixt i en pressemeddelelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere