Professor: Det er for tidligt at afskrive Løkke

Vælgerne straffer Lars Løkke dobbelt hårdt på troværdigheden, mener professor Kasper Møller Hansen.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er dobbelt hårdt ramt på troværdigheden, når han lander som den mindst troværdige danske partileder i Wilkes meningsmåling for Jyllands-Posten.

Det siger professor Kasper Møller Hansen fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. På en skala fra 1 til 10 får Løkke 3,57 og overhales af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) med 4,5 på skalaen.

- Krisen handler om, at man måske har brugt lidt for mange offentlige penge til at rejse rundt for. Samtidig har man prædiket mådehold, og at hver en krone skal vendes i den offentlige sektor. Derfor slår krisen næsten dobbelt, siger Kasper Møller Hansen

- Han har sagt ét og gjort noget andet. Derfor er det en ret slem sag for Lars Løkke. Hvis han havde kørt for stærkt eller været utro, havde vælgerne slet ikke reageret på samme måde.

Kasper Møller Hansen påpeger, dels at vælgerne ikke holder lige så længe fast i deres holdning til troværdighed som til deres partivalg, dels afspejler målingen den største modvilje hos Løkkes politiske modstandere.

- Troværdighedsmålinger er meget bevægelige. Der skal ikke så meget til, før de rykker sig. Troværdigheden slår hårdest igennem hos dem, der i forvejen ikke kan lide vedkommende, siger Kasper Møller Hansen

- De, der er mest skuffede over Lars Løkke, er ikke Venstre-folk.

Derfor er det alt for tidligt at afskrive Lars Løkkes chancer ved næste folketingsvalg. Da vælgerne prompte har reageret på hans rejsesag for miljøorganisationen GGGI, kan de hurtigt skifte holdning, mener professoren.

- Det kan vindes relativt hurtigt igen. Vælgere, der er villige til at flytte sig rundt, er villige til at flytte sig, hvis tingene pludselig er anderledes om en måneds tid eller to, mener Kasper Møller Hansen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere