Pres på Løkke: Mail om datters Rio-rejse skal frem

Flere partier på Christiansborg kræver at se mail-korrespondance om Løkkes datters Rio-rejse

Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Der er stadig stor uklarhed om, hvad der er op og ned i sagen om Lars Løkkes datters rejse til Rio, som i første omgang blev betalt af klimafonden GGGI.

Nu kræver en række politikere på Christiansborg nye svar fra Løkke i sagen, der startede med Ekstra Bladets afsløring af hans luksus-rejser for udviklingsmidler.

Hvis ikke Løkke vil levere oplysningerne, må udviklingsminister Christian Friis Bach (R) i aktion, lyder kravet fra flere kanter.

På sit meget omtalte maraton-pressemøde slog Løkke fast, at der lå én stor misforståelse til grund for, at GGGI havde betalt datterens flybilletter til rejsen mellem Chicago-Rio-København.

GGGI’s generaldirektør, Howard Bamsey, forklarede imidlertid på samme pressemøde, at der lå et ’rimeligt kompromis’ til grund for, at klimafonden havde betalt de 27.000 kr. for datterens billetter.

Bamsey mente dog ikke, at GGGI lå inde med dokumentation, der kunne hjælpe med at opklare, hvordan regningen var endt hos fonden.

Ekstra Bladet har imidlertid afsløret, at GGGI rent faktisk ligger inde med flere mails sendt mellem Lars Løkke Rasmussens kontor og hovedkvarteret i Seoul vedrørende datterens rejse.

Det er dog op til Lars Løkke Rasmussen, om disse mails skal offentliggøres, lyder det fra GGGI's kommunikationschef, Michael Sullivan.

Se også: Løkke skjuler mail om datters Rio-rejse


På den baggrund mener Socialdemokraternes klimaordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, at Løkke skal se at fremlægge korrespondancen.

– Hvis der findes dokumentation for, hvad der er foregået, så skal det frem, siger hun.

Pernille Rosenkrantz-Theil fremhæver, at Udenrigsministeriet har et sæt antikorruptionsregler. Her bliver det slået fast, at hverken Danida-medarbejdere eller medarbejdere i organisationer, som støttes med danske udviklingsmidler, må modtage gratis rejser til familiemedlemmer.

– Hvis Løkke ikke selv vil lægge det frem, bliver vi nødt til at tage det op på det bestyrelsesmøde i GGGI, som udviklingsministeren skal deltage i i december, mener Pernille Rosenkrantz-Theil.

Smid mailene på bordet
Enhedslistens udviklingsordfører, Christian Juhl, er helt på linje med socialdemokraten.

– Hvis jeg var Lars Løkke, ville jeg smide mailene på bordet med det samme, så der kommer klar besked om det hele, siger han og tilføjer:

– Ellers er jeg meget enig i, at ministeren skal tage det op på det næste bestyrelsesmøde.

Den radikale klimaordfører, Rasmus Helveg Petersen, mener dog ikke, at partifællen Christian Friis Bach bør tage spørgsmålet op for GGGI’s bestyrelse, da Løkke har tilbagebetalt beløbet for datterens rejse.

Vil drøfte reglerne
Rasmus Helveg Petersen er til gengæld af den overbevisning, at Løkke har al mulig grund til at fremlægge mail-korrespondancen om datterens rejse.

– Det vil være helt i tråd med det, han selv har lovet tidligere, nemlig at han vil skabe fuld åbenhed om de her forhold. Det, synes jeg, at der trænger til, siger Rasmus Helved Petersen.

Lars Løkke Rasmussen har slået fast, at han ikke har ’mere at tilføje’ til sagen.

Christian Friis Bach oplyser gennem sin pressemedarbejder, at han ikke har nogen kommentarer til sagen. Ministeren henviser dog til, at han tidligere har bedt om, at rejsereglerne bliver drøftet på det pågældende GGGI-bestyrelsesmøde i december.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere