Eksperter: Løkkes indtægter skal frem

Mørklægningen af Venstre formandens indtægter er forkert brug af loven, ifølge jurister

Lars Løkke Rasmussen skal fremvise alle sine indtægter. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Lars Løkke Rasmussen skal fremvise alle sine indtægter. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

- Det er min klare vurdering, at man ikke kan undtage det fra aktindsigt, for det er ikke en oplysning, der afslører noget privat.

Så klar i meldingen er mediejurist Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole til Jyllands-Posten omkring aktindsigten, som adskillige medier fik torsdag fra Moderniseringsstyrelsen, hvor dokumenterne nærmest var streget over med gråt hele vejen igennem.

Se også: Styrelse mørklægger Løkkes økonomi

Dokumenterne i aktindsigten viser - eller mangel på samme - helt konkret, hvilke indtægter Lars Løkke Rasmussen har opgivet til Moderniseringsstyrelsen.

Det eneste offentligheden må få indblik i er Løkkes indtægter fra repræsentantskabet i Nationalbanken samt formandshonoraret i LøkkeFonden.

Og det mener juraprofessor Søren Sandfeld Jakobsen fra Aalborg Universitet er særdeles kritisabelt:

Se også: Løkke har brugt staten som bank: Skylder 220.000 kr + firmabil

- Jeg må sige, at jeg er meget forundret. I den første kan man se, hvad han har skrevet som det anslåede beløb i GGGI. Men når han så kommer med det endelige beløb, så maå man ikke se det.

- Forskellen mellem et anslået beløb og et faktisk beløb burde ikke kunne begrunde, at det pludselig er så privat, at det skal undtages. Det afgørende må være beløbspostens karakter, ikke beløbet i sig selv, siger Søren Sandfeld Jakobsen til Jyllands-Posten.

Han giver samtidig udtryk for, at styrelsen lægger for meget vægt på 'private forhold' i afvejningen mod offentlighedens interesse.

Se også: S: Løkke skal selv lægge sine indtægter frem

- Der er jo tale om indtægter, som har været omtalt overalt, til dels også af den tidligere statsminister selv.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere