Frank Jensen vil skabe 13.800 nye job frem mod 2017

Selvom København har klaret sig bedre gennem krisen end det øvrige Danmark, er arbejdsløsheden stadig højere

København vokser så hurtigt, at der ventes at være 100.000 flere københavnere inden 2025. Derfor er nye arbejdspladser afgørende for, at der er råd til bedre skoler, daginstitutioner og ældrepleje i København, siger Frank Jensen. (Foto: Mogens Flindt)
København vokser så hurtigt, at der ventes at være 100.000 flere københavnere inden 2025. Derfor er nye arbejdspladser afgørende for, at der er råd til bedre skoler, daginstitutioner og ældrepleje i København, siger Frank Jensen. (Foto: Mogens Flindt)

To dage før kommunalvalget sætter Københavns overborgmester Frank Jensen (S) nu tal på sine ambitioner for Københavns investeringer i næste valgperiode.

Kommunen skal ifølge Frank Jensen investere 11,5 milliarder kroner i blandt andet skoler, metro, bedre cykelstier, havnebade, parker og daginstitutioner. Det skal skabe 13.800 private arbejdspladser i de virksomheder, der skal bygge for kommunen.

Det fremgår af beskæftigelsesudspillet "Flere job i København", som bliver offentliggjort søndag.

Frank Jensen oplyser i forbindelse med lanceringen af sin nye plan i en pressemeddelelse, at Københavns Kommune de seneste fire år har investeret 12,8 milliarder kroner i blandt andet skoler, metro, idrætsanlæg, cykelstier og almene boliger.

Her blev der ifølge overborgmesteren skabt 15.400 job.

Med udspillet vil Frank Jensen fortsætte med indsatsen, da mange af hovedstadens borgere fortsat står uden job.

- På trods af indsatsen for at skabe flere arbejdspladser og få flere i uddannelse, må vi

konstatere, at alt for mange københavnere fortsat står uden arbejde og uddannelse, hedder det i udspillet.

København vokser så hurtigt, at der ventes at være 100.000 flere københavnere inden 2025. Derfor er nye arbejdspladser afgørende for, at der er råd til bedre skoler, daginstitutioner og ældrepleje i København, siger Frank Jensen.

- Hvis vi også om 5 til 10 år skal være en af verdens bedste byer at leve i, skal vi investere massivt i at gøre hverdagen bedre for københavnerne. Både når det gælder vores børn, trafikken og fritidsliv, siger Frank Jensen.

Ud over investeringer i skoler lægger udspillet blandt andet op til, at det skal være lettere for erhvervsdrivende at parkere i København.

Samtidig skal kommunens udbud i forbindelse med de årlige indkøb for 10 milliarder kroner gøres mere tilgængelige, så mindre lokale håndværkere og handelsdrivende får bedre muligheder for at byde ind på opgaverne.

- Selvom København har klaret sig bedre gennem krisen end det øvrige Danmark, har vi stadig højere arbejdsløshed i København. Derfor er der også de kommende år brug for flere offentlige investeringer og en aktiv vækst- og erhvervspolitik, hedder det i udspillet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere