Måling: Nu er Løkke den mindst troværdige partileder

Tidligere lå Venstres formand helt i top på troværdighedsskalaen. Nu er han dumpet ned til en sidsteplads

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), er den mindst troværdige partileder i dansk politik. Det fremgår af en ny meningsmåling. (Polfoto)
Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), er den mindst troværdige partileder i dansk politik. Det fremgår af en ny meningsmåling. (Polfoto)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), er den mindst troværdige partileder i dansk politik.

Det fremgår af en ny meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

Vælgerne har vurderet de politiske topfigurers troværdighed på en skala fra 1 til 10. Her får Løkke karakteren 3,57.

Han må dermed se sig overhalet af sin modstander, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som scorer 4,59 - på trods af at løftebrudsdiskussionen har klæbet til S-formanden, siden hun overtog Statsministeriet, skriver Jyllands-Posten.

Målingen kommer, efter at Løkke i en måned har været martret af sagen om GGGI, hvor han som formand har foretaget rejser på 1. klasse.

På et næsten fire timer langt pressemøde forsøgte han at lukke sagen, men det resulterede kun i nyt postyr om Løkkes forklaringer, som ikke stemte overens med de bilag, som han selv udleverede.

Lars Løkke Rasmussen ønsker ikke selv at kommentere målingen over for Jyllands-Posten. Men Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, siger:

- Den seneste måned har været noget rod med fokus på alt andet end Venstres politik. Jeg håber, at den beklagelse, som Lars Løkke Rasmussen har givet til danskerne, er en, som de tager til sig, siger hun til Jyllands-Posten.

I foråret var situationen en ganske anden for Lars Løkke Rasmussen. Her blev han i en lignende måling - sammen med Kristian Thulesen Dahl (DF) - vurderet til at være landets mest troværdige partileder.

I den nye måling bliver Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen i stedet tildelt førerpositionen - med Dansk Folkepartis formand lige i hælene.

Statsministeren lander på en fjerdeplads.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere