Ældreråd modsiger EL: Jeres badekrav er overflødige

Ældreråd advarer mod Enhedslistens finanslovkrav om to ugentlige bade til landets ældre

Der er overhovedet ikke behov for de minimumsrettigheder til to ugentlige bade til ældre, som Enhedslisten kræver. Det slår Danske Ældreråd mandag fast over for Jyllands-Posten.

Enhedslisten står ellers fast på, at danske ældre skal sikres to bade om ugen, hvis partiet skal lave finanslov. Men ifølge ældreråd landet over er baderettigheder slet ikke et problem for de danske ældre.

- Jeg ved, at i Aalborg får mange bad hver dag eller to, tre, fire gange om ugen, hvis de vil, siger formand for Ældrerådet i Aalborg, Ellen Jensen, til Jyllands-Posten.

Også i Odense er de ældre godt tilfredse med den service, de bliver budt. Det fortæller den lokale ældrerådsformand, Merete Helgens.

- Selvfølgelig er der altid enkeltsager, men overordnet er det mit indtryk, at folk kan komme i bad, når de vil, siger hun til avisen.

Ud over at kravet om flere bade vurderes til at være overflødigt, så advarer formand for Danske Ældreråd, Bent Aage Rasmussen, direkte mod Enhedslistens minimumskrav til ældre.

- Det går for det første ud over det kommunale selvstyre, hvis alle kommuner skal følge minimumsstandarder. Og så ved vi alle sammen, at når det er lidt knebent med pengene, så ender det med, at man søger ned mod minimumsgrænsen, siger han.

Formanden henviser desuden til indførslen af et loft for, hvad ældremad måtte koste. Her endte det med, at prisen røg helt op til grænsen alle steder, så det faktisk blev dyrere for mange kommuner.

- Det samme kan ske med andre standarder. Så egentlig vil vi helst frabede os sådan nogle minimumsstandarder, fordi vi er bange for, hvor det kan ende, fortæller Bent Aage Rasmussen til avisen.

Ved siden af kravet om to ugentlige bade vil Enhedslisten blandt andet også sikre de ældre, der ikke selv kan gøre rent, rengøring mindst hver anden uge.

Og partiet fastslår, at der er behov for minimumsrettigheder til landets seniorer.

- Hvis der findes kommuner, hvor ældre kan komme i bad, når de har lyst til det, så er det rigtig godt. Sådan er det bare desværre ikke alle steder, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen og fortsætter:

- Ifølge Ældre Sagen tilbyder 59 procent af landets kommuner bad en gang om ugen. Det svarer til, hvad vi hører fra FOA, hvis medlemmer arbejder i ældreplejen. Det synes vi, er for lidt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere