Ældre Sagen: Ja tak til Enhedslistens badekrav

EL's minimumkrav om to bade om ugen til ældre kan løfte standarden i hjemmehjælpen, mener Ældre Sagen

Enhedslistens hovedkrav om, at ældre i hjemmeplejen skal i bad mindst to gange om ugen, bliver godt modtaget hos Ældre Sagen.

- Kommunerne er presset på hjemmehjælpen, hvor der er skåret kraftigt de seneste år. Minimumkravet kan være med til at bremse den nedadgående tendens og sikre, at folk får en rimelig behandling, siger souschef hos Ældre Sagen Jens Højgaard til Ritzau.

Det vækker bekymring hos Danske Ældreråd, der mener, at Enhedslistens minimumkrav kan føre til færre bade til ældre, der modtager hjemmehjælp.

Men det er Ældre Sagen dybt uenige i.

- Vi frygter ikke, at det bliver en maksimumstandard. I langt de fleste kommuner er udgangspunktet lavere end to bade om ugen. Det er kun en mindre del af kommunerne, hvor standarden er højere, siger han.

Kigger man på tal fra Ældre Sagen, svarer 49 procent af kommunerne, at de tilbyder et bad om ugen til de ældre. 20 procent svarer to bade om ugen eller oftere.

Ældre og politikere i Danmarks fire største byer mener, at de ældre får de bade, de har behov for. Det skriver Jyllands-Posten mandag morgen.

- Hvis virkeligheden i kommunerne er sådan, at man kan få et ekstra bad, hvis man beder om det, burde man ikke frygte et minimumkrav, siger han.

Dog mener han, at der er kraftige problemer med hjemmehjælpen rundt omkring i landet.

Hjælp til støvsugning, tøjvask og indkøb er skåret ned med en tredjedel, påpeger Jens Højgaard. Timerne til at give de ældre et bad er også faldet med tiden.

- Den personlige pleje er reduceret væsentligt. Derfor er det en udfordring, at de ældre får de bade, de har behov for, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere