V: Vi har et stort genopbygningsarbejde forude

Venstre erkender, at partiet står foran et stort genopbygningsarbejde efter sagen om partiformandens rejser

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Venstre kalder det nu for et 'stort arbejde' at få genoprettet vælgernes tillid i kølvandet på sagen om partiformand Lars Løkke Rasmussens rejser på første klasse for den dansk støttede klimaorganisation GGGI (Global Green Growth Institute).

Det sker efter, at en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau, viser, at Socialdemokraterne nu for første gang siden folketingsvalget i 2011 har vokset sig større end Venstre efter i to år at have trukket bundtrawl i vælgerhavet.

På en måned har Venstre tabt over fire procentpoint i meningsmålingerne.

Vælger-nedturen fra 28,4 procents opbakning for en måned siden til de nuværende 24,3 har vist sig at være nok til, at magtforholdet mellem folketingets blokke er skiftet fra et markant blåt flertal til nu dødt løb, endda med en lille overvægt til regeringssiden.

Ellen Trane Nørby, du har kaldt den seneste måneds tid for "noget rod". Er du overrasket over, hvor meget denne her GGGI-sag tilsyneladende påvirker vælgerne?

- Nej, for den seneste måned har været noget rod, og det ville være unaturligt, hvis det ikke påvirkede vælgerne. Der har været fokus på alt andet end Venstres politik om, hvordan vi sikrer arbejdspladser og vækst i Danmark.

Er det rimeligt, at en enkelt sag tilsyneladende påvirker så meget?

- Jamen, den seneste måned har været noget rod, og jeg tror sådan set ikke, at der er behov for at sige så meget mere end det. Det ville være unaturligt, hvis det ikke påvirkede vælgerne. Der er et stort genopbygningsarbejde forude, siger hun.

Kommer det bag på dig, hvor stort faldet i målingerne har været?

- Jamen, jeg tror ikke, at der er nogle venstrefolk - hverken på Christiansborg eller ude i kommunerne - der ikke ville have været denne her sag foruden. Mest af alt Lars Løkke Rasmussen, som jo også har beklaget, påpeger Ellen Trane Nørby og fortsætter:

- Det er en beklagelse, som jeg håber, at danskerne tager til sig, for den seneste måned har været noget rod. Men Danmarks udfordringer er de samme: vi sidder fast i lavvækst og vi skal sikre, at vi også har råd til vores velfærdssamfund i fremtiden.

Der er jo ikke så meget, der tyder på, at danskerne tager beklagelsen til sig?

- Jeg håber, at danskerne tager den beklagelse til sig, som Lars Løkke Rasmussen har givet, for udfordringerne for Danmark er de samme.

Er I i krise?

- Jeg havde da gerne set en bedre måling, men der er ingen tvivl om, at den seneste måned har været noget rod, og det ville være unaturligt, hvis det ikke påvirkede vælgerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere