Socialdemokraterne vil ikke åbne for valgsnak

Socialdemokraterne vil ikke kaste sig ud i valgsnak, selvom partiet har overhalet Venstre i ny meningsmåling

Arkivfoto: Mik Eskestad
Arkivfoto: Mik Eskestad

Efter i to år at have skrabet mod vælgerhavets bund kan Socialdemokraterne i en ny meningsmåling fra Voxmeter igen kalde sig Danmarks største parti.

I måling efter måling siden valget har vælgerne stukket Socialdemokraterne og hele den røde blok det ene blå øje efter det andet.

Men efter seks uger med sagen om Venstres formand, Lars Løkke Rasmussens, dyre rejser for klimaorganisationen GGGI, er billedet nu vendt.

Venstre er på en enkelt måned gået over fire procent tilbage i meningsmålingerne. Og det er vel at mærke sket efter det såkaldte maratonpressemøde, hvor Lars Løkke Rasmussen havde intention om at lukke sagen.

De frafaldne Venstre-vælgere er vandret hen over midten i dansk politik og i armene på Socialdemokraterne i så stort omfang, at der nu er stort set dødt løb mellem blokkene.

Men det får ikke Socialdemokraterne til at sende varme tanker til valgknappen, siger partiets politiske ordfører, Magnus Heunicke.

- Jeg vil slet ikke gætte på valgdatoer. Vores mål er at få Danmark fri af krisen, og det projekt er ikke færdigt endnu, siger han.

Spørgsmål: Så vi er ikke kommet tættere på et valg, fordi der nu er dødt løb?

- Vi kommer jo i sagens natur tættere på et valg hver eneste dag, men det er ikke på grund af meningsmålinger, siger Magnus Heunicke.

I målingen nærmer Socialdemokraterne sig sit - i øvrigt historisk ringe - valgresultat fra 2011. 24,6 procent ville i dag sætte deres kryds ved det store regeringsparti, der opnåede 24,8 procents tilslutning ved valget.

Venstre er omvendt gået fra 28,4 procents opbakning for en måned siden til 24,3 procent i dag.

Samlet set opnår regeringspartierne og deres parlamentariske grundlag, Enhedslisten, 50,5 procent af stemmerne i Voxmeters måling.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere