Minister vil afskaffe julefrokosten som arbejdsskade

En skade under julefrokost på arbejdspladsen dækkes af arbejdsgivers forsikring. Men det vil minister lave om

Arkivfoto: Joachim Adrian/Polfoto
Arkivfoto: Joachim Adrian/Polfoto

Kommer du til skade under en julefrokost på jobbet, så dækker din arbejdsgivers forsikring formentlig skaden.

Men beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) mener ikke, det er rimeligt, at en skade opstået på dansegulvet ved firmajulefrokosten kan betegnes som en arbejdsskade. Hun vil nu ændre i loven.

- Det er ikke for at ødelægge den gode julestemning. Vi har et arbejdsskadesystem for mennesker, der er kommet til skade i forbindelse med, at de passer deres arbejde - ikke en julefrokost, siger Mette Frederiksen til HK/Privats nyhedsbrev.

Ministeren har derfor bedt Arbejdsskadestyrelsen om at komme med forslag til en lovændring.

- Næste gang, vi ændrer i arbejdsskadesikringsloven, vil der derfor indgå forslag om nye og mere præcise regler for skader opstået under julefrokosten med videre på arbejdspladsen, siger Mette Frederiksen.

Men i HK/Privat er arbejdsmiljøkonsulent June Halvoren skeptisk over for ministerens planer. For en julefrokost er ikke altid fritid:

- Der er jo meget ofte en forventning om, at man som medarbejder deltager i julefrokosten og andre sociale arrangementer på arbejdspladsen. Nogle gange direkte, andre gange måske mere implicit i den kultur, der er på arbejdspladsen.

- Hvis lønmodtagerne i nogen grad deltager af pligt, er det ikke rimeligt, hvis en arbejdsgiver kan fritages for skader opstået dér, siger June Halvorsen.

Du behøver ikke være appelsinfri for at kunne anmelde en skade opstået under julefrokosten som en arbejdsskade. Det gælder både for en julefrokost holdt på selve arbejdspladsen og i lejede lokaler.

I dag er man dækket af reglerne om arbejdsskader, så længe festen er planlagt til at vare. Men tager man selv videre i byen, dækker arbejdsgiverens forsikring ikke.

Der er tidligere givet erstatning for et brækket håndled, hvor en kvinde gled under dans på grund af glatte sko. Også den klassiske "skub af anden danser" med fald og knubs som resultat giver erstatning.

Vil du være sikker på, at du har den rigtige dækning? Så indhent forsikringstilbud hos findforsikring.dk her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere