Digitale valglister gav fire kommuner sved på panden

KMD har været i kontakt med valgsteder fra Køge og Brøndby, men har ikke hørt fra København og Høje Taastrup.

KMD siger, at det drejer sig om fire kommuner, hvor de digitale valgsystemer har skabt problemer. (Foto: Lars Krabbe / POLFOTO)
KMD siger, at det drejer sig om fire kommuner, hvor de digitale valgsystemer har skabt problemer. (Foto: Lars Krabbe / POLFOTO)

De digitale valglister er skyld i frustration hos flere borgere på den kommunale- og regionale valgdag.

På Twitter skriver Jesper Tidemann, der er kandidat fra Enhedslisten i Københavns Kommune, at flere borgere har forladt valgstedet på Islands Brygge i fortvivlelse over de lange køer, som nedbruddet på det digitale valgsystem har forårsaget.

KMD, der står bag det digitale valgsystem, oplyser til Ritzau, at de har ydet support til Køge Kommune og Brøndby Kommune på grund af opstartsproblemer.

- Vores supportafdeling har kun modtaget henvendelser fra kommunerne i Køge og Brøndby, hvor der har været enkelte valgsteder med opstartsproblemer, men vi har ikke hørt om store forsinkelser undervejs, siger pressechef i KMD, Christoffer Hellmann.

Se også: Valg-nedbrud flere steder i landet

Gennem medierne er it-virksomheden blevet bekendt med yderligere to kommuner, der har oplevet problemer.

- Vi blevet opmærksomme på problemer ved valgsteder i Københavns Kommune og Høje Taastrup Kommune, som vores support forsøger at komme i kontakt med. De har endnu ikke selv henvendt sig selv, siger han.

KMD's digitale valglister er løbende blevet implementeret i flere og flere områder siden kommunalvalget i 2005. Ved valget tirsdag benytter valgstederne i 60 ud af landets 98 kommuner helt eller delvist det nye system.

Se også: Valgkampen er slut - nu kan du stemme

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere