Mette F skyder igen

Beskæftigelsesministeren langer ud efter Venstre, fordi partiet hævder at tage de svages parti i dagpenge-sagen. Også Ekstra Bladet får et svirp med halen

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Mette Frederiksen skyder nu direkte tilbage på Venstre, der anklager beskæftigelsesministeren for at have problemer med at holde styr på den strukturelle ledighed.

Ekstra Bladet har tidligere i dag bragt historien om Venstre Jakob Engel-Schmidt, der kritiserer Mette Frederiksen for, at den strukturelle ledighed stiger med knap 12.000 frem mod 2016 i regeringens udspil 'Ny og bedre indfasning af dagpengereformen'.

Stigningen sker i forbindelse med, at regeringen bløder op på de hårde dagpengeregler. Derfor er det lige groft nok, at Venstre nu tager de svages parti i netop dagpengesagen, når det lige præcis er Venstre, der har holdt fast i en stram kurs over for de tusinder, der faldt ud af dagepengesystemet, mener ministeren.

- Det er da mageløst, at Venstre, som absolut intet har foretaget sig for de udfaldstruede, nu pludselig hævder, det er synd for de ledige, at regeringen har sikret dem forsørgelse. Faktum er, at VKO trods krisen insisterede på en ekstrem hård indfasning, som betød, at flere tusinder opbrugte dagpengeretten, skriver hun i en mail til Ekstra Bladet.

Ups Mette F: Nu er den gal med dagpengene igen

Mette Frederiksen understreger, at det var regeringen, der handlede, da resultaterne af den VK-regerings politik stod klar. Hun erkender dog, at det er korrekt, at den strukturelle ledighed stiger i forbindelse med hendes og den nuværende regerings dagpenge-udspil.

- Vi har midlertidigt indført arbejdsmarkedsydelsen, fordi tusinder var tæt på at opbruge deres dagpengeret. Mange var i en situation, hvor de helt ville miste deres forsørgelse, og derfor valgte vi at bløde op på den tidligere regerings alt for barske indfasning af dagpengereformen. Det er korrekt, at den nye overgangsperiode øger den strukturelle ledighed frem til 2016, men det er til gengæld ikke forventningen at den strukturelle ledighed øges på lang sigt.

Mette skjulte akutfiasko

Også budbringeren af historien - Ekstra Bladet - får en bemærkning med i farten.

- Beklager, jeg kan da heller ikke lade være at bemærke, at jeg synes, det er en smule pudsigt, at Ekstra Bladet nu gør det til et problem, at regeringen sørgede for, at mange mennesker fik noget at leve af, skriver hun.

Derudover beklager beskæftigelsesministeren også, at hun har været næsten fire måneder om at besvare Venstres skriftlige spørgsmål, der blotlagde, at den strukturelle ledighed stiger med 12.000 frem til og med 2016. Ifølge reglerne skal ministeren svare allerede inden for fire uger:

- Jeg er derimod meget enig i, at der er svaret alt for sent. Folketinget skal selvfølgeligt svares til tiden. Jeg har derfor bedt mit ministerium stramme op på procedurerne, så det ikke gentager sig fremover, skriver hun.