Thorning kæmper for København

Statsministeren opfordrer igen og igen til, at københavnerne stemmer på Frank Jensen - partiet står til at tabe terræn til særligt Enhedslisten i hovedstaden.

Statsminister Helle Thorning har netop afgivet sin stemme på Østerbro. Hun benyttede sig af lejligheden til at føre intens valgkamp for overborgmester i København Frank Jensen. (Foto: Henning Hjorth).
Statsminister Helle Thorning har netop afgivet sin stemme på Østerbro. Hun benyttede sig af lejligheden til at føre intens valgkamp for overborgmester i København Frank Jensen. (Foto: Henning Hjorth).

Tre gange på halvandet minut opfordrede Helle Thorning direkte danskerne til at stemme på socialdemokraten Frank Jensen, der er overborgmester i København.

Opfordringen til at stemme socialdemokratisk i dag var stort set det eneste budskab fra S-formanden, da hun for få minutter siden selv afleverede sine stemmer på Kildevældsskolen på Østerbro i København. Det skal ses i lyset af, at Socialdemokraterne står til at miste terræn - særligt til Enhedslisten.

Se også: Statsministeren indleder valgdagen på rød hjemmebane

- Først og fremmest er det en god dag for os alle sammen, fordi vi fejrer vores demokrati, og jeg håber, at så mange som muligt vil stemme. Jeg har stemt på socidaldemokrater både til kommunal- og regionalvalg, fordi jeg synes, at socialdemokraterne gør det så fantastisk godt. De finder en rigtig god balance mellem det at skabe udvikling og muligheder i vores kommuner og samtidig også få råd til en fornuftig velfærd, har Helle Thorning netop sagt til journalisterne uden for skolen på Østerbro.

- Alligevel ser det ifølge meningsmålingerne ud til, at Socialdemokraterne går tilbage i København. Hvad tror du det skyldes? spurgte TV2 News.

Se også: Valgkampen er slut - nu kan du stemme

- Nu er valget langt fra slut, og jeg vil opfordre alle til at gå hen og stemme, og jeg håber, at rigtig mange vil stemme på en socialdemkrat. Jeg synes, Frank Jensen har gjort det rigtig godt som overborgmester her i københavn, og jeg håber, rigtig mange vil belønne det.

- Der er ingen tvivl om, at han sandsynligvis fortsætter som overborgmester, men der kan blive kamp om andre af borgmposterne. Især enhedslisten ser ud til at gå frem og måske blive ligså stor som Socialdemokraterne. Hvordan ser du det?

Se også: Johanne sætter sit kryds: EL står til succesvalg

- Der er rigtig mange købehavnere, der kan stemme, og jeg håber, de vil stemme på en socialdemokrat. Frank Jensen har gjort det rigtig godt som overborgmester, og hvis man synes det, skal man gå op og stemme på ham i dag.

- Vil København også være en S-højborg efter i dag?

Se også: Dødt løb vil være en sejr for Thorning

- Valget er langt fra afgjort endnu - klokken er kun ti, og der er rigtig gode muligheder for at stemme resten af dagen, og jeg opfordrer københavnerne til at stemme på Frank Jensen. Han har været en god overborgmester for København, og jeg synes, han fortjener kbhnernes stemme, sagde statsministeren og forlod journalisterne.

1 af 2 (Foto: Henning Hjorth).
2 af 2 Statsminister Helle Thorning har netop afgivet sin stemme på Østerbro. Hun benyttede sig af lejligheden til at føre intens valgkamp for overborgmester i København Frank Jensen. (Foto: Henning Hjorth).
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere