Asylansøgere forsvinder efter ankomst til Københavns Lufthavn

Omkring 100 asylansøgere er alene i år forsvundet. Efter de er kommet ind i landet, ved ingen, hvor de er

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Når asylansøgere kommer til Danmark via Københavns Lufthavn, bliver deres navn noteret, og de bliver sat i en taxa til Center Sandholm i Nordsjælland.

Men alene i år har 100 asylansøgere valgt ikke at tage til centret. De er forsvundet - og myndighederne ved ikke, hvor de er. Det skriver BT.

Politiet i lufthavnen har hverken taget fingeraftryk eller billeder af asylansøgerne - og ingen ved om de navne, de har fået oplyst, er rigtige.

Ifølge BT havde omkring 170 personer midt i oktober søgt asyl i Danmark i år. De mennesker er kommet til landet via Københavns Lufthavn fra lande udenfor Schengen. Men avisen skriver, at kun 70 af dem er mødt op i Center Sandholm.

At der ikke bliver tager fingeraftryk og billeder af asylansøgerne skyldes, at politiet ikke har haft et lokale i lufthavnen, hvor de kunne gøre de ting.

Men Peter Skaarup, retsordfører fra Dansk Folkeparti, siger, at det virker som om politiet har opgivet at få styr på asylproblematikken i lufthavnen:

- Man har nok erkendt, at regeringen er ligeglad med, om der er styr på det. Og når man i forvejen mangler folk, nedprioriterer man området, for der er alligevel ingen oppe i systemet, der går op i det, siger han til avisen.

Karsten Lauritzen, retsordfører i Venstre, mener også, at det uacceptabelt, at der ikke er mere styr på asylansøgerne.

Heller ikke justitsminister Morten Bødskov, (S) er tilfreds med forholdene i lufthavnen.

- Det er stærkt utilfredsstillende, hvad der er foregået i Københavns Lufthavn, og derfor er jeg også meget tilfreds med, at ledelsen i Københavns Politi har nedsat en undersøgelse for at klarlægge, hvad der er sket, siger ministeren til BT.

Han påpeger, at der skal ske en ordentlig kontrol af asylansøgerne, når de kommer til landet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere