Barfoed tror Frederiksberg-fortet holder

Den konservative leder regner med, at Frederiksberg efter 104 år som konservativ kommune fortsat er på grønne hænder i morgen.

Lars Barfoed har rustet sig til en hård valgkamp, men tror på, at Frederiksberg holder skansen. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)
Lars Barfoed har rustet sig til en hård valgkamp, men tror på, at Frederiksberg holder skansen. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)

Formand Lars Barfoed ankom tirsdag eftermiddag til sit valgsted, Lindevangsskolen på Frederiksberg, med målsætningen er at beholde den konservative borgmesterpost.

- Jeg tror, at vi holder det mål, og måske bliver det endda bedre, sagde han kort efter at have smidt sin stemmeseddel i stemmeurnen.

Se også: Løkke erkender dårlig form

De Konservative kan tirsdag miste flere af partiets 12 borgmesterposter.

Det er med svedige håndflader, at De Konservative går ind til valgdagen, hvor omfanget af den forventede vælgerlussing vil blive afsløret.

Ifølge målinger bliver partiet sammen med SF valgets store tabere, og De Konservative må med stor sandsynlighed afgive en håndfuld af de 12 borgmesterposter, partiet sidder på forud for tirsdagens valg.

Se også: Vilhelmsen forventer dårligere valg

Krisen hos De Konservative bliver understreget af, at partiet risikerer at blive fravristet højborgen på Frederiksberg, men formanden er fuld af optimisme.

- Gallup-målingen i dag tyder på, at vi får mere end målet på otte procent, siger Lars Barfoed.

Målet er at få otte procent af stemmerne, beholde partiets tolv borgmesterposter og få valgt 200 kandidater til kommunalbestyrelserne, siger Lars Barfoed.

Se også: Hver syvende vælger har sat sit kryds

Det Konservative Folkeparti spås sit dårligste kommunalvalg i 50 år. Ved kommunalvalget i 2009 fik partiet 10,5 procent af stemmerne.

I Voxmeters seneste måling for Ritzau støttes liste C kun af 3,7 procent af vælgerne.

Kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole venter, at flere års nedtur i meningsmålingerne slår igennem i kommunerne.

- Bevægelserne er så ekstremt store, at det kommer til at slå igennem med stor kraft. Det bliver de nødt til at erkende i stedet for at tro, at det ikke behøver at betyde det store, at de har mistet to ud af tre stemmer, siger han.

Se også: Dødt løb vil være en sejr for Thorning

Selv klassiske Konservative kommunale bastioner som Gentofte og Frederiksberg savner et sikkert grønt flertal.

De Konservative kan enten beholde borgmesterposterne, hvis de bruger borgerlige stemmer fra Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, eller Socialdemokraterne støtter en konservativ borgmesterkandidat imod Venstre.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere