Johanne sætter sit kryds: EL står til succesvalg

Enhedslisten skal repræsenteres i flest mulige kommuner, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Johanne Schmidt-Nielsen håber på, at de mange lokale stemmer kan give EL magt til at påvirke implementeringen af skolereformen. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Kahn)
Johanne Schmidt-Nielsen håber på, at de mange lokale stemmer kan give EL magt til at påvirke implementeringen af skolereformen. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Kahn)

Enhedslisten satser på solid fremgang ved kommunalvalget, så partiet repræsenteres i så mange af landet 98 kommuner som muligt.

Det siger partiets politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, som stemmer i Korsgadehallen på Nørrebro i København.

- Jeg håber rigtigt meget, at vi bliver repræsenteret i en masse kommuner. Så kan arbejdspladser blive på danske hænder, når der skal renoveres skoler i danske kommuner, siger Johanne Schmidt-Nielsen til TV2 News.

- Hvis vi får et godt valg, så har vi bedre muligheder for at få indflydelse lokalt, siger Enhedslistens politiske ordfører.

Se også: Engells Danmarks-kort: Her bliver valget dramatisk

Enhedslisten spås som valgets store vinder. I København har meningsmålinger vist, at partiet står til t få godt hver femte stemme - næsten på højde med Socialdemokraterne.

Liste Ø bruger 1,6 millioner kroner på at støtte sin københavnske spidskandidat Morten Kabell.

Enhedslisten spås at blive Københavns næststørste parti, så partiet vælger borgmesterpost nummer to, hvor Kabell ventes som teknik- og miljøborgmester.

Se også: Valgkampen er slut - nu kan du stemme

Det ser også lyst ud provinsen. I Aarhus spås Enhedslisten at vinde tre mandater i byrådet mod nu et, i Odense fra et til fire, mens partiet får to i Aalborg, hvor veteranen Per Clausen stiller op for at få liste Ø valgt ind for første gang i landets rødeste by.

Enhedslisten spås et reelt kommunalt gennembrud med mindst 100 valgte byrødder. Partiet opstiller i 85 af landets 98 kommuner. Fremgangen vil fuldstændig forandre partiet, har den afgående borgmester i København Mikkel Warming spået.

Det skyldes, at byrødder løser og prioriterer mere jordnære problemer end revolutionen og afskaffelse af politi og militær samt privat ejendomsret. Enhedslistens fremgang sker på bekostning af SF, som venter et katastrofevalg efter tilbagegang siden valget.

Se også: Dødt løb vil være en sejr for ThorningSe også: Løkke fedtspiller

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere