Thomas Banke: Jeg har fået en lærestreg

Borgmester-skandalen i Fredericia havde Thomas Banke helst været foruden. Der var for meget fart på, siger han

Ved tirsdagens kommunalvalg er Fredericia udpeget som en af de kommuner, hvor flertallet kan vippe til begge sider. (Foto: Anders Brohus)
Ved tirsdagens kommunalvalg er Fredericia udpeget som en af de kommuner, hvor flertallet kan vippe til begge sider. (Foto: Anders Brohus)

Glæden var stor hos Venstre i Fredericia, da det i 2009 lykkedes dem at bryde Socialdemokratiets 90 år lange styre i byen, og den unge Thomas Banke kunne sætte sig på borgmesterposten.

Men piben fik en anden lyd, da den nu tidligere borgmester sidste efterår indledte en massiv nedtur, som efterlod Venstres byrådsgruppe splittet i to lejre og Thomas Banke uden plads i byrådet.

- Jeg har fået en lærestreg. Og hvis jeg kunne spole tiden tilbage, så ville jeg blandt andet have haft meget mere styr på mine bilag, siger Thomas Banke til Ritzau og tilføjer:

- Men jeg havde for meget fart på, og jeg er bare et menneske af kød og blod.

Tirsdag sidst på eftermiddagen står den tidligere borgmester i kø sammen med omkring 100 af Fredericias øvrige borgere i skolegården på Skjoldborgskolen.

I den bidende kulde venter de alle på at komme ind og afgive deres stemmer til kommunalvalget i skolens gymnastiksal, som i dagens anledning er forvandlet til valglokale.

Uroen om Thomas Banke tog fart sidste efterår, da han måtte indrømme at have taget store mængder smertestillende morfin i forbindelse med en langvarig tandbehandling.

Kort før nytår sygemeldte borgmesteren sig, og umiddelbart efter væltede skeletterne ud af skabet i form af bilagsrod og private indkøb på skatteydernes regning.

- Det er en sag, jeg helst havde været foruden. Det er klart, at det ikke har været godt for nogen af de involverede. Hverken mig eller mine kolleger, men heller ikke vælgerne. Det ville jeg naturligvis gerne have forskånet folk for, siger Thomas Banke.

I januar lykkedes det et enigt byråd at finde Thomas Bankes afløser til borgmesterposten.

Valget faldt på den nu siddende borgmester, Kenny Bruun Olsen (V), der i april efter hæsblæsende tovtrækkeri internt i Venstre også blev valgt som partiets spidskandidat til kommunalvalget.

Thomas Banke har imidlertid udmeldt sin støtte til Pernelle Jensen, som, mens balladen stod på, bakkede op om Banke.

- Der er ikke noget usædvanligt i, at en - i citationstegn - inaktiv politiker bakker op om en partifælles kandidatur, som jeg gør med Pernelle Jensen. Men det betyder ikke, at jeg ikke respekterer Kenny Bruun Olsen som Venstres spidskandidat.

Spørgsmål: Har du ambitioner om at komme ind i varmen og spille en mere dominerende rolle i kommunalpolitik igen?

- Jeg opfatter ikke mig selv som værende ude i kulden, men man skal aldrig sige aldrig i politik.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere