Ups Mette F: Nu er den gal med dagpengene igen

Beskæftigelsesministeren lovede i maj, at der ikke måtte komme flere strukturelt ledige - men nu viser det sig, at regeringens eget dagpengeudspil fører næsten 12.000 flere med sig

Nu er den igen gal med regeringens løfter. Mette Frederiksen lovede i maj, at det eneste, man ikke skulle ske med en dagpengereform var en stigning i den strukturelle ledighed. Uheldigvis måtte ministeren i sidste måned svare, at konsekvensen af af netop dagpengereformen er, at der skønnes 12.000 flere strukturelt ledige frem mod 2016. (Foto: Niels Hougaard).
Nu er den igen gal med regeringens løfter. Mette Frederiksen lovede i maj, at det eneste, man ikke skulle ske med en dagpengereform var en stigning i den strukturelle ledighed. Uheldigvis måtte ministeren i sidste måned svare, at konsekvensen af af netop dagpengereformen er, at der skønnes 12.000 flere strukturelt ledige frem mod 2016. (Foto: Niels Hougaard).

Nu er Mette Frederiksen i problemer igen med dagpenge og skjulte tal.

Denne gang handler det om, at hun i maj måned understregede, at den strukturelle ledighed ikke må stige, når dagpengekommissionen skal finde frem til, hvordan man når en bedre løsning og bedre udnyttelse af ressourcerne på området.

Se også: EL forlanger lynløsning for ledige på dagpenge

Kræver et og gør noget andet

'Der er ikke lagt restriktioner ind på, hvad en dagpengekommission må komme ind på. Andet end den åbenbare, at det ikke må føre til højere strukturel ledighed', sagde hun 15. maj i år til altinget.dk.

Problemet for Mette Frederiksen er, at regeringen stort set samtidig fremlagde udspillet 'Ny og bedre indfasning af dagpengereformen'. Og udspillet vil betyde, at der bliver næsten 12.000 flere midlertidigt strukturelt ledige frem mod 2016.

Det er Venstre, der i 16. maj i år skriftligt bad ministeren redegøre for konsekvenserne af regeringens 'Ny og bedre indfastning af dagpengereformen'. Og oplysningerne om de næsten 12.000 flere ledige vækker derfor harme hos Venstres Jakob Engel-Schmidt.

'Gigantisk maveplasker'

- Der er tale om en gigantisk politisk maveplasker, som går ud over helt almindelige mennesker. Spørgsmålet er nu, hvad regeringen vil gøre for at rette op på kursen? siger han.

Jakob Engel-Schmidt er først og fremmest 'forarget' og 'indigneret' over, at regeringens planer rammer 12.000 uskyldige danskere. Men derudover kritiserer han, at det har taget næsten fire måneder for Mette Frederiksen at svare på spørgsmålet.

Ifølge reglerne, skulle Mette Frederiksen have svaret på spørgsmålet allerede efter fire uger. Det vil sige i juni måned, men svaret var skjult for Folketinget og offentligheden frem til 4. oktober, fremgår det af papirerne fra Beskæftigelsesministeriet.

Mette Frederiksen har tidligere fået alvorlige problemer, fordi hun holdt tal tilbage på netop dagpengeområdet. Ekstra Bladet kunne således i foråret afsløre, at Mette Frederiksen og hendes folk i op mod en måned havde holdt vitale tal tilbage på dagpengeområdet. Tallene viste, at langt flere ville falde ud af dagpengesystemet, end regeringen havde oplyst om.

Det bragte hende i en af sit livs største politiske kriser.

Se også: Mette skjulte akutfiaskoSe også: Mette F: Erkender, at hun skjulte sandhed i 24 dage

- Jeg forstår simpelthen ikke, at Mette Frederiksen ikke er gået til bekendelse noget før, og åbent har lagt frem, at regeringens politik har slået fejl. Det er ekstremt pinligt for regeringen, at man først er flere måneder om at svare på et simpelt spørgsmål, som så viser, at man har forværret ledigheden med flere end 10.000. Stik imod sine egne løfter og intentioner, siger Jakob Engel-Schmidt om den aktuelle sag.

I regeringens eget udspil står der, at den nye indfasning ikke påvirker den strukturelle ledighed på lang sigt. Men det har Venstre-manden svært ved at se, regeringen lever op til.

'Smart og kynisk'
- Regeringens nye indfasning af dagpengeforliget har skabt 12.000 nye ledige. Det har taget Mette Frederiksen fire måneder at levere svaret, hvor spørgsmålet blev stillet før sommerferien. Det er både smart og en smule kynisk at trække svar på ubehagelige spørgsmål i langdrag, men også udemokratisk og imod reglerne på Christiansborg, siger Jakob Engel-Schmidt til Ekstra Bladet.

Læs Mette Frederiksens svar her:

Se også: Mette F skyder igen

1 af 2 Venstres Jakob Engel-Schmidt er forarget over beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Dels fordi hun bryder løftet om, at regeringens planer ikke skulle koste flere strukturelt ledige, dels fordi hun i næsten fire måneder holdt svaret hen. (Foto: Ditte Valente/POLFOTO)
2 af 2 Nu er den igen gal med regeringens løfter. Mette Frederiksen lovede i maj, at det eneste, man ikke skulle ske med en dagpengereform var en stigning i den strukturelle ledighed. Uheldigvis måtte ministeren i sidste måned svare, at konsekvensen af af netop dagpengereformen er, at der skønnes 12.000 flere strukturelt ledige frem mod 2016. (Foto: Niels Hougaard).
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere