Bødskov vil have PET-redegørelse

Rigspolitichefen skal på et møde i morgen give justitsminister Morten Bødskov en orientering om situationen i PET i morgen

Morten Bødskov (Arkivfoto: Jens Dresling)
Morten Bødskov (Arkivfoto: Jens Dresling)

Justitsminister Morten Bødskov lægger vægt på at PET-chef Jakob Scharf afviser, at han har misbrugt oplysninger fra Pia Kjærsgaards kalender.

I en pressemeddelelse på Justitsministeriets hjemmeside siger Bødskov bl.a.:

- Jeg kan indledningsvist oplyse, at PET varetager personbeskyttelsesopgaver vedrørende Pia Kjærsgaard og derfor har adgang til oplysninger om hendes færden. Jeg har noteret mig, at PET-chefen blankt har afvist, at han skulle have misbrugt oplysninger fra Pia Kjærsgaards kalender til at forhindre hende i at besøge Christiania. Jeg har i øvrigt bedt Rigspolitichefen om at give en generel orientering om situationen i PET på forligskredsmødet for politiet i morgen onsdag.

Politiklagemyndighed undersøger PET

Han understreger dog, at alle medlemmer af Folketingen skal kunne besøge alle dele af Danmark - herunder Christiania.

Flere fortrolige orienteringer
- Men der er nogle steder i Danmark, hvor det er nødvendigt, at politiet inddrages i planlægningen af besøg, for at der kan tages de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, så truende og farlige episoder så vidt muligt undgås, siger Bødskov i pressemeddelsen, hvor han ikke kommer ind på at Den Uafhængige Politiklagemyndighed, efter en klage, har indledt en undersøgelse af PET.

Stormøde i PET lige nu

Morten Bødskov har orienteret om, at Pia Kjærsgaard ønskede at deltage i retsudvalgets besøg på Christiania.

- Jeg var af PET i fortrolighed blevet orienteret om, at der til det konkrete trusselsbillede hørte, at Pia Kjærsgaard havde planer om at indtræde midlertidigt i Retsudvalget til det pågældende besøg. Denne oplysning indgik selvfølgelig i den samlede trusselsvurdering og gjorde, at der var et skærpet trusselsbillede af betydning for alle Retsudvalgets medlemmer, siger Morten Bødskov.

Han gav en fortrolig orientering til den daværende formand for Retsudvalget.

- Formanden vurderede efter den fortrolige orientering i samråd med mig, at det planlagte besøg måtte udskydes til et senere tidspunkt. Det var i mine øjne en rigtig vurdering at lade medlemmernes sikkerhed veje tungest, men baggrunden for det skærpede trusselsbillede måtte ikke videregives til Retsudvalgets medlemmer, da det ville kompromittere de efterretninger, som PET havde indsamlet, siger Justitsministeren i pressemeddelelsen.

Rigspolitiet bekræfter PET-klage

Han siger at udvalgets besøg på Christiania blev udskudt, da 'politidirektøren for København ikke havde mulighed for at deltage i et forudgående møde inden besøget den pågældende dag'.

- I øvrigt valgte Retsudvalget - inklusiv Pia Kjærsgaard - at besøge Christiania nogle måneder senere på en dato, Retsudvalget selv fastsatte, siger Morten Bødskov i pressemeddelelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere