Johanne Schmidt: Fremgangen hjælper os landspolitisk

Vinder Enhedslisten frem lokalt, kan det hjælpe partiet på landsplan, mener Johanne Schmidt-Nielsen

Enhedslisten har kandidater til 84 ud af de 98 byråd og sigter efter at stå med 90-100 byrådsmedlemmer, når stemmerne er talt op. (Foto: Henning Hjort)
Enhedslisten har kandidater til 84 ud af de 98 byråd og sigter efter at stå med 90-100 byrådsmedlemmer, når stemmerne er talt op. (Foto: Henning Hjort)

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, glæder sig over, at det ser ud til, at partiet stormer ind i byrådene landet over.

Det kan nemlig også hjælpe partiet på landsplan, siger hun til Ritzau.

- Det er dejligt, at Enhedslisten efter det her valg ser ud til at blive et landsdækkende parti.

- Det vil blandt andet styrke os, der sidder på Christiansborg, fordi vi får en meget mere direkte kontakt til kommunerne rundt omkring i landet, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Samtlige exitprognoser udarbejdet af Epinion for DR i løbet af tirsdagen viser, at Enhedslisten står til at få mere end otte procent - et resultat langt bedre end partiets eget mål om at få 6,7 procent.

Ved det seneste kommunalvalg i 2009 scorede partiet kun 2,3 procent af stemmerne.

Johanne Schmidt-Nielsen maner dog til ro efter de positive exitprognoser, da der fortsat kun er tale om målinger.

- Det er bare målinger. Det er resultatet, det tæller. Men vi er selvfølgelig glade for, at det ser ud som om, at vi får en fremgang, og at vi mange steder vil have en lokal repræsentant fra Enhedslisten.

- Det giver os en langt bedre platform til at arbejde for en mere solidarisk og grøn politik. Men som sagt: Ro på. Det er bare målinger, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere