Zornig Andersen jubler over Lollands høje stemmeprocent

Frontfiguren fra Stemmer på Kanten, Lisbeth Zornig Andersen, kalder stemmefremgang på Lolland for fantastisk

73,6 procent af Lollands stemmeberettigede fandt i løbet af tirsdagen vej til kommunens stemmebokse og satte deres krydser.

Det er en stigning på ni procentpoint i forhold til 2009, hvor kun 64,5 procent stemte til kommunalvalget på landets fjerdestørste ø, som er præget af høj ledighed og mange tomme huse.

Den markante fremgang glæder Lisbeth Zornig Andersen, der selv er vokset op på Lolland, og som har været både initiativtager og frontfigur for kampagnen Stemmer på Kanten, der har prøvet at få socialt udsatte danskere til at stemme.

- Jeg synes, at det er fantastisk, at borgerne på Lolland har søgt indflydelse på deres kommune, og det er glædeligt, at de har sat krydset for den indflydelse, siger Zornig, der også er tidligere børnerådsformand, i en pressemeddelelse.

Hun mener, at kampagnen har været med til at øge interessen for at stemme i kommunen. Også selv om projektet fik afslag på at hænge plakater med kendte ambassadører som skuespilleren Peter Mygind og brystfænomenet Linse Kessler op i byerne.

Det fik nemlig flere lokale borgere til at hænge plakaterne op på egen hånd.

På Lolland er Socialdemokraterne favoritter til at beholde borgmesterposten.

Venstre stiller dog med den tidligere fødevareminister Henrik Høegh som borgmesterkandidat, mens Ruth Evensen fra den kristne frikirke Faderhuset stiller op for listen Det Frie Lolland.

Uanset hvad skal kommunen have en ny borgmester, da Stig Vestergaard (S) ikke genopstiller til posten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere