Thorning om valget: Jeg er ikke tilfreds

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er ikke tilfreds med valget, der tyder på "et ærgerligt resultat"

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er ikke tilfreds med resultatet af kommunalvalget, da en exitprognose fra DR giver Socialdemokraterne færre stemmer end Venstre på landsplan, og Socialdemokraterne en markant tilbagegang.

- Jeg er ikke tilfreds, og jeg synes, det er et ærgerligt resultat at gå tilbage, siger Helle Thorning-Schmidt kort inden sin tale til partifællerne på spillestedet Vega.

Socialdemokraterne står til blot 25,3 procent af stemmerne i exitprognosen, hvilket er en tilbagegang i forhold til de 30,7 procent af stemmerne, som partiet fik for fire år siden.

Venstre ligger derimod forholdsvist konstant i den seneste exitprognose til en fremgang på godt to procentpoint. Med 27 procent af stemmerne ser det ud til, at Venstre bliver det største ude i kommunerne.

På landsplan sidder partiet inden tirsdagens valg på 49 borgmesterposter og fire af de fem formandsposter i regionerne.

Helle Thorning-Schmidt indledte valgdagen med at dele croissanter ud på Brøndby Strand Station sammen med Brøndby-borgmester Ib Terp (S) og den socialdemokratiske spidskandidat til Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere