Stor opbakning til SF-borgmester i Lejre

SF-borgmester Mette Touborg fik et meget flot valg i Lejre Kommune og kan fortsætte som borgmester

Mens SF i mange kommuner går markant tilbage, er det gået helt anderledes i Lejre Kommune, hvor vælgerne i den grad har bakket SF-borgmester Mette Touborg op.

Partiet går tre mandater frem og har nu ni af 25 pladser i kommunalbestyrelsen. Reelt har SF hentet de tre mandater hos Socialdemokraterne, der er blevet halveret og nu blot har tre mandater tilbage.

Men da Enhedslisten er kommet ind i Lejre med et enkelt mandat, tyder alt på, at Mette Touborg kan samle et flertal til en ny periode som borgmester.

I SF mener man, at hun har gjort det så godt, at partiet kunne gøre sig forhåbninger om at gå frem i Lejre på trods af tilbagegang på landsplan, og det viste sig at holde stik.

I Lejre har SF den ene af sine kun to borgmesterposter. Den anden er i Syddjurs Kommune.

Mette Touborg (SF), der er datter af den mangeårige SF-folketingsmand Kristen Touborg, snuppede posten fra Venstre i 2009 via en aftale med Socialdemokraterne og De Radikale.

Sidstnævnte er denne gang røget helt ud af kommunalbestyrelsen.

Venstre er kommunens næststørste parti med otte mandater efter en tilbagegang på et mandat.

Venstre stillede med Lena Holm Jensen som spidskandidat. Hun er datter af den tidligere mangeårige borgmester i Lejre og KL-formand Evan Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere