Vestager om Radikales valg: Det ser rigtig pænt ud

Efter et mindre godt kommunalt valg i 2009 ser Radikale Venstre ud til at gå frem. Det glæder partilederen

(Foto: Per Folkver)
(Foto: Per Folkver)

Radikale Venstre fik kun 3,7 procent af stemmerne ved kommunalvalget i 2009. Flere prognoser tyder dog på, at partiet går frem ved dette kommunalvalg.

Det glæder partileder og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

- Som det ser ud indtil videre, så ser det rigtig pænt ud. Det gælder både i København, men også i kommuner, hvor vi ikke har været inde før. Det betyder rigtig meget for os.

- Det at lave lovene på Christiansborg forandrer ikke hverdagen for folk derude. Det gør det, hvis man har mulighed for at sidde i regionsrådet og kommunalbestyrelsen og gøre lovene til hverdagsvirkelighed, siger Margrethe Vestager til Ritzau.

Spørgsmål: Hvor håber du, I kommer til at ligge ved det her valg, hvis I skal gå hjem og sige, at det her var et godt valg?

- Vi skal ligge omkring fem-seks procent. Men det er meget forskelligt. I nogle kommuner er der ikke radikale, mens der er over 10 procent i andre, siger Margrethe Vestager.

Inden valget havde partiet sat sig det mål, at de ville være repræsenteret i 25 procent flere kommunalbestyrelser.

Ifølge Vestager er det dog endnu for tidligt at sige noget om, hvordan det er gået med målet, fordi der skal være styr på en lang række valgforbund først.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere