LIVE: Frank Jensen: Jeg er kongen af København

Danmark får malet det kommunale landkort om - følg hele slaget her på Ekstra Bladet

98 danske borgmesterposter og i alt 2.520 byrådstaburetter er - sammen med pladserne i de fem regioner - på valg i dag. Og Danmarks kommunale landkort kan om få timer se helt anderledes ud.

På Ekstra Bladet kan du følge slagets gang LIVE hele aftenen og helt ud på 'de lange knives nat'. Ekstra Bladets reportere er spredt rundt blandt de kommunalpolitiske hotspots. Og vores politiske redaktion samler trådene, mens valgresultaterne og de blodige opgør begynder at tikke ind fra landets rådhuse.

Frank Jensen er den seneste, der har erklæret sig sejrssikkert. Den københavnske overborgmester oplyser, at der er lavet en aftale mellem den røde blok på Københavns Rådhus, der sikrer ham fire år mere i borgmesterkæden. 


Lokalvalgene tegner i flere byer til at blive tætte neglebidder-affærer, som først er afgjort ud på de små timer, når det intense politiske magtspil er overstået. Meget tyder dog på, at landet største kommunale parti, Socialdemokraterne, må bide i græsset. Partiet stod i en exit-prognose fra Epinion for DR til at få en lussing, men haler her til aften kraftigt ind på Venstre, selvom resultatet stadig ikke er prangende.

Prognosen viser samtidig, at Enhedslisten eksploderer og bliver mere end tre gange så store som ved valget i 2009. I alt 8,3 pct. vil ifølge prognosen stemme på Enhedslisten mod 2,3 i 2009.

Se også: Engells Danmarks-kort: Her bliver valget dramatiskSe også: Thorning står til vælger-lussingSe også: Barfoed tror Frederiksberg-fortet holderSe også: Vollsmose-vælgere: Mange forstår ikke demokratiet

Læser du via mobilen - så se valgtallene her

SE RESULTATERNE, SOM DE TIKKER IND FRA KL. 20.00:0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere