Boye beholder magten

Da SF gik fra et til to mandater røg borgmesterkæden tilbage til Anker Boye i Odense

Valget var så tæt i Odense, at Anker Boye først turde kommentere valgsejren efter et møde med SF, Enhedslisten og de radikale kl. 00.30 i nat. (Foto: Per Folkver/Polfoto)
Valget var så tæt i Odense, at Anker Boye først turde kommentere valgsejren efter et møde med SF, Enhedslisten og de radikale kl. 00.30 i nat. (Foto: Per Folkver/Polfoto)

Trods en socialdemokratisk nedgang på landsplan holder Odenses mangeårige borgmester Anker Boye skansen.

Det så længe ud til at blive tæt løb mellem den socialdemokratiske borgmester Anker Boye og Venstres borgmesterkandidat Jane Jegind.

Men da de sidste stemmer var talt op sent i aftes kunne Anker Boye ånde lettet op. Danmarks tredjestørste by er stadig på socialdemokratiske hænder.

Med 28,77 procent af stemmerne får socialdemokraterne ni mandater i det nye byråd mod ti i 2009, mens Enhedslisten og SF står til henholdsvis tre og to mandater.

I løbet af aftenen så det ellers ud til, at Venstres Jane Jegind havde flertallet bag sig, men sidst på aftenen tippede flertallet over til Anker Boye

- Jeg takker for opbakningen, men jeg vil også gerne lykønske Venstre med det flotte valg, sagde Anker Boye efter han havde konstitueret sig med SF, Enhedslisten og de radikale.

Efter konstitueringen står det klart, at SF's Brian Dybro bliver 1. viceborgmester, mens de radikale er førstevælger til rådmandsposterne og Enhedslisten er andenvælger.

Det Radikale Venstre, som inden valget ikke var repræsenteret i byrådet, står til et mandat. Dermed har rød blok 15 ud af byrådets 29 pladser.

Radikale har dermed udsigt til at få rollen som kongemager i Odense.

Anker Boye havde dog allerede på forhånd sikret sig en skriftlig aftale med de radikale om at pege på ham som borgmester.

Til gengæld vil De Radikale tage sig godt betalt i form af en af de eftertragtede rådmandsposter.

Det ser dermed ud til at være en ringe trøst for Venstre-kvinden Jane Jegind, at Venstre fik et flot valg med en fremgang fra tre til syv mandater.

Se valgresultatet for Odense her.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere