Løkke fedtspiller

Venstre-formanden vil måles på, om partiet går frem. Men det er ikke et reelt succeskriterium, da alle målinger viser, at det vil ske.

Lars Løkke vælger det sikre, når han skal pege på, hvad der vil være en succes, når stemmerne er gjort op i nat. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO)
Lars Løkke vælger det sikre, når han skal pege på, hvad der vil være en succes, når stemmerne er gjort op i nat. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO)

Lars Løkke gambler bestemt ikke med dagens kommunal-valg. I hvert fald ikke, når det kommer til tidspunktet, hvor brættet skal gøres op, og vindere og tabere skal udpeges.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen vil således ikke spå om antallet af Venstres borgmesterposter ved kommunalvalget eller sætte et egentligt mål for partiet ved dagens valg.

Se også: Engells Danmarks-kort: Her bliver valget dramatisk

- Jeg håber, at Venstre får en fremgang på stemmeprocenten, siger Lars Løkke Rasmussen på Rådhuspladsen i København til TV2 News.

Det vil være en gedigen overraskelse, hvis ikke Venstre skulle få fremgang. Det har alle målinger vist - og politiske kommentatorer har de seneste uger og dage i stedet fokuseret på, at det reelle spørgsmål er, hvor meget Venstre ville være gået yderligere frem, hvis ikke Løkke havde placeret sig i centrum med en række dårlige sager.

Se også: Dødt løb vil være en sejr for Thorning

Lars Løkke vil ikke kommentere, om hans bilagssag med ni rejser på 1. klasse for miljøorganisationen GGGI skader Venstre ved kommunalvalget.

- Nu er jeg ikke på valg. Jeg er på valg ved folketingsvalget, som forhåbentlig kommer snart - jo før jo bedre, siger Venstres formand.

Se også: S står til historiske vælgersmæk i København

Han peger også på, at det er svært at måle succes i borgmesterkæder ved kommunalvalg, fordi borgmesterposten ikke nødvendigvis havner hos partiet med flest stemmer.

- Desværre så vi ved det sidste kommunevalg, at alle de røde kommuner fik en rød borgmester. Desværre fik nogle blå kommuner også en rød borgmester, siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

Han påpeger, at Venstre i 2009 mistede magten i hans kommune Græsted-Gilleleje, som hedder Gribskov efter kommunalreformen.

Se også: Får støtte i valgkampen af rockervenner

På valgnatten sprang De Konservatives Jan Ferdinandsen fra Venstre og blev borgmester med støtte fra Socialdemokraterne og SF med 12 af 23 stemmer. Sidste år stiftede fire udbrydere fra SF, Venstre, De Konservative lokallisten Nyt Gribskov.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere