Kommentator: Ny dårlig Løkke-måling er benzin på bålet

I ny troværdighedsmåling straffes Lars Løkke, der bør komme med klare svar i bilagssag, mener Rasmus Jønsson

(Foto: Mikkel Tariq Khan)
(Foto: Mikkel Tariq Khan)

Det er benzin på bålet, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), i en ny måling bliver vurderet til at være den mindst troværdige partileder i dansk politik.

Det mener politisk kommentator Rasmus Jønsson om den meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

- Det er rigtig alvorligt, fordi det viser noget om, at bilagssagen har haft enorm gennemslagskraft over for vælgerne.

- Dette er en klokkeklar vurdering fra danskerne, der mener, at Løkke ikke har reageret troværdigt i denne sag. Han bliver straffet prompte, siger han.

Se også: Måling: Nu er Løkke den mindst troværdige partileder

Målingen kommer, efter at Løkke i en måned har været martret af sagen om GGGI, hvor han som formand har foretaget rejser på 1. klasse.

Vælgerne har vurderet de politiske topfigurers troværdighed på en skala fra 1 til 10. Her får Løkke karakteren 3,57.

Han må dermed se sig overhalet af sin modstander, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som scorer 4,59 - på trods af, at løftebrudsdiskussionen har klæbet til S-formanden, siden hun overtog Statsministeriet.

Fremtrædende medlemmer af Venstre som Søren Pind og Ellen Trane Nørby har været ude og forsvare deres formand og har anklaget pressen for hetz. Men det ser vælgerne igennem, mener Rasmus Jønsson.

- Vi forventer nogle klare svar på de løse ender, der stadig er i sagen. I stedet for at sende løjtnanter ud med mærkelige forklaringer om, at Løkke er udsat for hetz, bør de hellere svare på journalisternes spørgsmål.

- Det bedste er at være ærlig og åben, men kommer man med mærkelige bortforklaringer, kan sagen vare flere måneder, siger han.

Målingen er særlig interessant, fordi vælgerne skal stemme til kommunalvalg på tirsdag.

- Det er benzin på bålet frem mod kommunalvalg om et par dage.

- Jeg tror ikke, man vil se kommunalpolitikere bløde på grund af denne sag. Men der er helt sikkert vælgere, der vil have bilagssagen i baghovedet, når de stemmer, siger Rasmus Jønsson, der er politisk blogger ved avisen Kommunen og partner i kommunikationsfirmaet New Deals

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere