Pia K: Jeg er rystet og rasende

PET-chef forsøgte at forhindre Pia Kjærsgaard i at besøge Christiania, lyder anklagen fra PET-ansatte

Pia Kjærsgaard siger, at hun er både er vred og rystet over, at den øverste leder i Politiets Efterretningstjeneste har lagt hindringer i vejen for, at hun som folkevalgt politiker kunne besøge fristaden Christiania.

- Det er chokerende for mig at høre det her. Jeg er rystet og rasende, siger værdiordfører for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard.

Ekstra Bladet skriver tirsdag, at Jakob Scharf tvang en række politifolk i PET til stik mod reglerne at kigge i Pia Kjærsgaards kalender for at forhindre partilederen i at besøge Christiania. Det står i en klage, som fem navngivne tillidsfolk i Politiets Efterretningstjeneste, PET, har afleveret til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Brevet er ifølge flere kilder, som Ekstra Bladet har talt med, sendt til Rigspolitichefen, fordi medarbejderne i PET ikke længere har tillid til Jakob Scharf, som personligt gennemtrumfede den ulovlige handling.

Pia Kjærsgaard ønskede som suppleant i Folketingets retsudvalg at besøge Christiania for at se fristaden. Ideen faldt ikke i god jord hos PET-chef Jakob Scharf, da det ville blive en omkostningstung affære for efterretningstjenesten, der kort forinden havde fået sit eget budget.

Jakob Scharf beordrede derfor i det skjulte og stik imod reglerne, at politifolk fra PET skaffede sig adgang til Pia Kjærsgaards kalender, så besøget på Christiania kunne arrangeres en dag, hvor hun ikke kunne deltage. En mindre gruppe livvagter i PET har adgang til partilederens kalender som en del af hendes personbeskyttelse; men det er kun den kreds, der må se, hvor hun er, og hvad hun foretager sig.

Pia Kjærsgaard har ingen forståelse for fremgangsmåden.

- Jeg glæder mig til at høre Jakob Scharfs forklaring på det her, for den må han komme med, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

Flere politifolk gjorde ifølge Ekstra Bladets kilder Jakob Scharf opmærksom på, at han foretog sig en ulovlig handling; men PET-chefen insisterede på, at hans medarbejdere skulle udføre opgaven, så den hemmelige tjeneste kunne forhindre den folkevalgte politiker i at komme på Christiania.

I klagen til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg skriver de fem navngivende tillidsfolk, at de har emails, der viser, at Jakob Scharf personligt pressede det ulovlige kalender-kiggeri igennem.

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag:

- Professor: Klassisk ekspempel på magtfordrejning

- Pia: Jeg er rystet og rasende

- Afsløring: Ville forhindre partilederen i at besøge Christiania

- Efter krisemøde: Nu ruller der hoveder

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere