Nattedrama: DF mister borgmesterkæde på målstregen

Rene Christensen (DF) ikke borgmester i Guldborgsund efter dramatiske natte-forhandlinger

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Det blev lige ved og næsten for Rene Christensen i Guldborgsund Kommune.

Efter to en halv times hektiske forhandlinger mister Dansk Folkeparti på målstregen den første borgmesterpost i partiets historie. 


Konstitueringsmødet på Rådhuset i Nykøbing Falster varede i to en halv time, og udfaldet blev, at 19 valgte politikere pegede på John Brædder fra Guldborgsundlisten, som dermed bliver genvalgt som borgmester.

Rene Christensen må nøjes med 1. viceborgmesterposten. DF'eren var ellers fyr og flamme, da han tidligere udtalte sig om borgmesterchancerne:

Se også: - Den er - næsten - hjemme!

Drømmen om at blive Dansk Folkepartis første borgmester glippede på målstregen, da et flertal under nattens forhandlinger pegede på genvalg til landmand John Brædder fra Guldborgsundlisten..

- Der blev virkelig lagt arm om borgmesterposten under forhandlingerne. Desværre kunne jeg ikke få talt til de nødvendige 15 mandater. Så jeg er naturligvis skuffet over, at det ikke lykkedes.

- I stedet fik jeg det næstbedste som 1. viceborgmester. Så nu gælder det bare om at komme videre med arbejdet i Guldborgsund Kommune, sagde Rene Christensen til Ekstra Bladet.

Han virkede trist over, at han trods udsigterne til at iføre sig borgmesterkæden alligevel måtte bøje sig for John Brædder.

- Selv om det ikke lykkedes fuldt ud for mig, har det alligevel været en god aften. Vi fordoblede vores mandattal og jeg fik mange, mange personlige stemmer, trøstede den 43-årige politiker sig med.

Tidligere på aftenen erkendte Rene Christensen overfor Ekstra Bladet, at det så mere end godt ud for hans kandidatur til borgmesterposten. Men han var udmærket klar over, at intet var afgjort, før han havde forhandlet med Guldborgsundlisten, Venstre, Konservative og SF.

- Jeg er utrolig stolt over, at vælgerne har belønnet vores politik. Det viser, at vi bliver respekteret , uanset om vi deler gaver ud – eller om vi støtter de svære beslutninger som for eksempel lukning af landsbyskoler, sagde han.

Se også: DF kan lugte allerførste borgmesterkæde

1 af 2 Så glad så Rene Christensen ud tidligere på aftenen. Da han troede, han skulle være borgmester. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Foto: Per Rasmussen
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere