Ringkøbing-Skjern er i gang med vild borgmesterkabale

Venstre har mistet sit absolutte flertal. Kommuneoppositionen står klar med en afløser, der dog vil have V med

Et indviklet puslespil er ved at blive lagt i Ringkøbing-Skjern, hvor Venstre ellers har siddet tungt på borgmesterposten.

For tirsdagens kommunalvalg bød på en massiv tilbagegang for partiet, der dermed mistede sit absolutte flertal og derfor må på jagt efter støtter, hvis borgmesterkæden skal beholdes.

Men oppositionen i kommunen med Socialdemokraterne og Kristendemokraterne i spidsen står klar med et alternativ.

- Vi har et udspil klar til i aften. Vi er alle optaget af et bredt samarbejde. Det er egentlig overskriften, og vores borgmesterkandidat er Kristian Andersen fra Kristendemokraterne, siger Karsten Sørensen, der var Socialdemokraternes spidskandidat.

- Han har haft et kanon personligt valg, og vi vil ikke sidde vælgernes stemme overhørig her, uddyber han.

Sammen med Fjordlisten og SF kan de finde 13 mandater, der bakker op om en ny borgmester. Der skal dog mere til, og her kan Dansk Folkeparti afgøre den politiske fremtid. De sidder nemlig på de sidste to pladser, der vil give konstellationen flertal.

Derved kan borgmesterkæden komme på nye skuldre, efter at Venstre overraskende har mistet sit absolutte flertal i kommunen, og bykonge Iver Enevoldsen (V) derfor risikerer at blive væltet af pinden.

Kabalen er dog alligevel ikke gået op, selvom DF lægger stemmer til forslaget. Det oplyser borgmesterkandidaten selv.

- Jeg har sagt ja til at være borgmesterkandidat under forudsætning af, at vi får et bredt samarbejde, hvor vi får Venstre med, siger Kristian Andersen.

Venstre skal derfor også pege på kristendemokraten, hvis han skal påtage sig opgaven. Det brede samarbejde kan dog også komme i stand på en anden måde.

- Det behøver ikke at være mig, der bliver borgmester. Venstre må gerne komme med en ny kandidat, for byrådet kan ikke samle sig om Iver Enevoldsen. Det ville være fantastisk, hvis vi kunne få et bredt samarbejde, hvor alle tager ansvar, siger Andersen.

Med 44,9 procent af stemmerne har Venstre mistet det absolutte flertal, partiet havde i kommunen. Partiet er gået tilbage med 7,6 procentpoint.

Omvendt gik både Socialdemokraterne og Kristendemokraterne et mandat frem, og Kristian Andersen fik fordoblet sit personlige stemmetal.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere