S raser over DR's valgprognoser: Det var et cirkus

Partiets politiske ordfører siger, at han aldrig har oplevet så fejlagtig en måling, som den der sendte Socialdemokraterne langt under gulvbrædderne, selv om partiet kun gik marginalt tilbage.

Socialdemokraternes formand holdt i aftes en tale, der var langt mere beklagende og trist, end den behøvede at være. Det får socialdemokraterne til at rase over DR, der stod bag målingen. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Socialdemokraternes formand holdt i aftes en tale, der var langt mere beklagende og trist, end den behøvede at være. Det får socialdemokraterne til at rase over DR, der stod bag målingen. (Foto: Tariq Mikkel Khan).

STEMTE DU PÅ SOCIALDEMOKRATERNE, EFTER DR'S FEJLAGTIGE EXITPROGNOSER BLEV OFFENTLIGGJORT?

KONTAKT OS: SMS TIL 1224 - MAIL: 1224@eb.dk

- Det her slår alt. Simpelthen alt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er langt, langt under DR’s niveau. De skylder danskerne en undskyldning.

Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke er rasende over DR's håbløse valgprognoser i går.

For Socialdemokraternes vedkommende betød det, at DR først fortalte, at partiet ville få solide tæsk og kun få 22,7 procent af stemmerne. Men resultatet endte på hele 29,5 procent.

Det rene cirkus

Det får Magnus Heunicke til at kalde målingerne for det rene cirkus.

- Når de kårer den helt store historie så tidligt på valgdagen og så ramme så meget forkert, ved jeg næsten ikke, hvad jeg skal sige. Jeg har kommenteret målinger i to år nu, og jeg går ud fra, at de har en vis form for troværdighed. Ellers giver det ingen mening – så er det jo rent cirkus det her, siger han til Ekstra Bladet.

Se også: DRs Pip-Prognoser: Helle holdt taber-tale

- DR må selv være interesseret i at rette op på det her. Andre medier har jo også helt ukritisk viderebragt analysen, fordi man er vant til, at DR er troværdige. Jeg er meget spændt på at se TV-Avisen i aften, jeg vil se, hvordan de forklarer det her. For der skal en forklaring til.

DR's katastrofevalg

- DR kalder valget ’Et katastrofevalg for SF’. Burde de kalde det et ’Katastrofevalg for SF – og DR’?

- Ja... Jeg fulgte med i løbet af dagen, og DR fortalte tidligt, at Venstre ville blive det klart, klart største parti. Og prøv at se dagens aviser, de er jo baseret på DR’s målinger, for DR har en høj troværdighed. Men DR har et stort stykke arbejde med at genoprette tilliden til deres valgdækning fremover. Tilliden er jo helt afgørende for et medie som DR.

- Det er simpelthen under det, man kan forvente af DR. Normalt har jeg tillid til, at når DR siger noget, så er det gennemressearchet og tjekket. Efter det her, så har DR et stort arbejde foran sig, hvis de vil genoprette tilliden. Det var ganske enkelt på et helt tyndt grundlag. De har ikke engang spurgt en person i hver kommune. Ikke engang en person i hver kommune. Det viser jo, at det er fuldkomment skævt. Det er helt i skoven, siger Magnus Heunicke.

Thorning blev fanget af målingen

Helle Thorning holdt tidligt i aftes en tale, hvor hun beklagede de dårlige resultater for Socialdemokraterne. Og hun valgte ikke at kommentere sagen senere på aftenen, da det viste sig, at tingene så meget bedre. Alligevel mener Magnus Heunicke ikke, at hun burde have holdt en ny senere på aftenen eller kommenteret de meget bedre resultater.

- Det var vigtigt for os, at vi fortalte, at vi fik en tilbagegang. Det er vi jo ærgerlige over – også at vi taber nogle borgmesterposter. Ingen vidste på det tidspunkt, at vi ville kravle opad i løbet af aftenen.

- Men talen behøvede ikke at være så beklagende som den blev?

- Vi kan se, at vi er Danmarks største kommunal-parti. Det er godt. Men vi kan også se, at vi går tilbage, og vi taber også flere borgmesterposter, end vi vinder. Det vil vi ikke bortforklare. Så på den måde var det nøgternt, hvad hun sagde. Vi vidste heller ikke på det tidspunkt, at det ville gå som det gik.

Gider ikke oversælge

- Men burde Thorning ikke have tilføjet noget til sin tale senere på aftenen?

- Hver gang, der kom et nyt resultat, kravlede vi opad, mens Venstre kravlede nedad. Men den var langt over midnat, før vi kunne se, det endelige resultat.

- Så havde det vel også været fornuftigt at træde frem igen senere i aftes?

- Nej, vi gider ikke at oversælge det, der trods alt var en tilbagegang. En procent er ikke så voldsomt, men vi vinder vel fem borgmesterposter og taber omkring det dobbelte. Vi taber flere poster, end vi vinder, og det er det, som valget handler om. Det er vi kede af, og vi taber også Region Sjælland. Derfor synes jeg også, det er i orden, at sige, at vi gik tilbage.

STEMTE DU PÅ SOCIALDEMOKRATERNE, EFTER DR'S FEJLAGTIGE EXITPROGNOSER BLEV OFFENTLIGGJORT?

KONTAKT OS: SMS TIL 1224 - MAIL: 1224@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere