Radikal om Friis Bach: Jeg er oprigtig trist over det

Radikal ordfører er "oprigtig trist" over, at udviklingsministeren nu ser ud til at trække sig fra posten.

Radikales udviklingsordfører er 'oprigtig trist' over nyheden om Christian Friis Bachs afsked som minister. (Foto: Tariq Mikkel Kahn)
Radikales udviklingsordfører er 'oprigtig trist' over nyheden om Christian Friis Bachs afsked som minister. (Foto: Tariq Mikkel Kahn)

De Radikales udviklingsordfører, Lone Loklint, er "oprigtig trist" over, at hendes partifælle, udviklingsminister Christian Friis Bach nu ser ud til at trække sig fra posten på grund af klimaorganisationen GGGI.

- Hvis rygterne i pressen er sande, så er det rigtig trist, for man skal lede længe efter en fagligt og politisk dygtigere minister, siger hun.

Se også: Engell: Helt afgørende, om Løkke er fedtet indSe også: Løkke om Friis Bach-sag: Jeg bliver som formand

Ifølge Ritzaus oplysninger vil Christian Friis Bach trække sig, når han kort efter klokken 13 i eftermiddag afholder pressemøde i sit ministerium.

Årsagen findes ifølge Ritzaus oplysninger i uregelmæssigheder omkring Global Green Growth Institute - GGGI.

Ministeren afbrød pludselig en rejse til Mellemøsten for at vende hjem til en "politisk sag".

Herefter svirede rygterne om hans afgang, men Christian Friis Bach selv har endnu ikke hverken be- eller afkræftet de oplysninger, der fra flere kilder peger på, at hans ministertid slutter senere i dag.

Se også: Sådan er Friis Bach rodet ind i GGGI-skandale

- Det overrasker mig da selvfølgelig, for jeg synes, at det går rigtig godt. Men nu sidder han i et fly og kan ikke komme til orde, så det er fair, hvis han selv udlægger teksten på sit pressemøde. Men jeg er oprigtig trist over det, hvis rygterne taler sandt, siger Lone Loklint.

Hvis oplysningerne holder stik, er det den anden radikale minister, der på mindre end et år trækker sig fra regeringens rækker.

Senest var det Uffe Elbæk, der nu er løsgænger i Folketinget, og som ved det netop overståede kommunalvalg stemte socialdemokratisk.

Ved efterårets regeringsrokade valgte De Radikale at stå fuldstændig uden for ministerbytteriet.

Ifølge Ritzaus oplysninger tyder det på, at det bliver en anden radikal, der overtager posten som udviklingsminister efter Christian Friis Bach.

Se også: Friis Bach: Jeg vil ikke sige noget før klokken 13.15

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere