Holger K lukker endnu et skattehul

Regeringen lukker et skattehul, som virksomheder hidtil har udnyttet til at undgå at betale Skat

Ind til nu har det været muligt for selskaber og aktionærer at undgå at betale skat af nogle indtægter, som i virkeligheden var skattepligtige.

Det har de kunnet på grund af et hul i loven, meddeler Skatteministeriet. Også i 2012 lukkede regeringen et lignende hul i skatteloven.

Regeringen laver nu et hasteindgreb for at lukke hullet med et lovforslag, som træder i kraft omgående.

- Der er tale om et decideret skattehul, som det vil være uansvarligt ikke at lukke, sådan som vi gør med det nye lovforslag, siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i meddelelsen.

Skatteministeriet kunne i forsommeren se, at nogle skatterådgivere rådgiver flere selskaber til, hvordan de kan omgå at betale skat af selskabets udbytte.

Rådgiverne bruger et "teknisk kunstgreb i form af for eksempel omstruktureringer for at undgå udbyttebeskatningen", skriver ministeriet i en meddelelse.

- Når Skatteministeriet har konstateret, at man kan omgå de nuværende regler, har vi selvfølgelig en forpligtelse til at sætte ind så effektivt som muligt.

- Vi vil ikke se passivt til, mens skatterådgivere sørger for, at skattekroner, der burde havne i statskassen, ikke kommer velfærdssamfundet til gode, siger skatteministeren.

Skatteministeriet skriver, at de ikke har et overslag på, hvor store beløb, der indtil videre er blevet drejet udenom Skat.

Ministeriet kan heller ikke oplyse, hvilke selskaber der har benyttet skattehullet til at undgå skattebetaling.

Lapningen af hullet er målrettet, så det kun rammer såkaldte omstruktureringer, hvor aktionærerne modtager kontante udligningssummer og samtidig bevarer ejerskabet efter omstruktureringen, meddeler ministeriet.

Lovforslaget vil blive fremsat i Folketinget onsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere