Drømmevalg: DF på vej mod to borgmesterkæder

Dansk Folkeparti står til at få to borgmesterposter ved kommunalvalget

Kristian Thulesen Dahl er en glad mand til aften. To af hans partisoldater ser ud til at kunne sætte sig i borgmesterstole efter valget. (Foto: Mik Ekestad)
Kristian Thulesen Dahl er en glad mand til aften. To af hans partisoldater ser ud til at kunne sætte sig i borgmesterstole efter valget. (Foto: Mik Ekestad)


 


Det ser ud til, at både Rene Christensen (DF) og Mikkel Dencker (DF) kan blive DF-borgmestre i hhv. Guldborgsund og Hvidovre kommuner. Det vil være de første to DF-borgmesterposter nogensinde i dansk kommunal-historie.

I Hvidovre kommune ser der allerede ud til at være 11 mandater i valgforbund for Mikkel Dencker som borgmester mod 10 for rød bloks socialdemokratiske borgmester, Helle Adelborg. Selvom Socialdemokraterne bliver det klart største parti med over 33 pct. af stemmerne, sikrer DF's fem mandater i valgforbund med Hvidovrelistens tre, Venstes to og de Konservatives ene et flertal i byrådet på et enkelt mandat.

På Sydhavsøerner er det blå flertal også sikret. I Guldborgsund har de borgerlige vundet flertallet. Her er det dog mere usikkert om René Christensen har alle mand bag sig. Også lokallisten Guldborgsund-listen har set sig varm på borgmesterkæden.

OPDATERET KL: 00.07

Hvidovrelisten skriver på deres hjemmeside, at det ikke vil stemme for en Dansk Folkeparti-borgmester, men at alle partier kan byde ind på Hvidovrelistens stemmer. De er dermed uklart, hvad der vil ske i Hvidovre.

Læser du via mobilen - så se valgtallene her

SE RESULTATERNE, SOM DE TIKKER IND FRA KL. 20.00:0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere