DF: Det er komisk

Dansk Folkepartis udviklingsordfører Hans Kristian Skibby kalder det med ironi 'beundringsværdigt', hvis Christian Friis Bach (R) træder af som minister på så uprofessionel en facon

DF-ordfører Hans Kristian Skibby mener, at udviklingsminister Christian Friis Bach og hans pressekorps har opført sig komisk
DF-ordfører Hans Kristian Skibby mener, at udviklingsminister Christian Friis Bach og hans pressekorps har opført sig komisk

Dansk Folkeparti mener, at udviklingsminister Christian Friis Bach (R) og hans pressekorps har opført sig komisk, hvis han senere i dag vælger at gå af som minister.

Friis Bach forlod i nat sit hotel i Israel for at drage hjem til Danmark. Men manden ville ikke sige et kvæk om forlyderne om hans snarlige exit.

Se også: De borgerlige undrer sig over mulig ministerafgang

Christian Friis Bach (R) sagde til de ventende journalister i Østjerusalem, at han ikke har kommentarer til medieforlydender om, at han forlader posten som udviklingsminister.

- Det har sådan lidt et komisk skær, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg synes jo tingene skal foregå i den rigtige rækkefølge. Det er jo ikke normalt at gå af på den måde, siger Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti til Ekstra Bladet.

Se også: Sådan er Friis Bach rodet ind i GGGI-skandale

Han forklarer ironisk, at det er 'beundringsværdigt' , at det kan lykkes en kommunikationsmedarbejder og en minister at lave så meget 'flimmer' omkring den sag.

- Alle andre i Danmark sidder og venter på, at der kommer nogle informationer, men man hører lidt fra en lokal kredsformand oppe i Nordjylland, som så trækker det tilbage igen, siger udviklingsordføreren.

- Vi får også at vide, at han har afbrudt sin tjenesterejse før tid, fortsætter han.

Se også: Vild forvirring: Kredsformand trækker i land

Det er håndteringen af sagen om Global Green Growth Institute, GGGI, der angiveligt koster Friis Bach ministerposten, bekræfter centrale kilder over for adskillige medier.

Kilder har fortalt, at der skal iværksættes en undersøgelse af Christian Friis Bachs rolle i sagen om klimaorganisationen GGGI.

Se også: Løkke erkender dårlig form

Udviklingsministeren blev mødt med hård kritik, da det kom frem, at han ikke havde orienteret Folketingets Udenrigsudvalg om en koreansk rigsrevisionsrapport fra november 2012, som pegede på, at GGGI, som Danmark har støttet med 90 millioner kroner, havde ageret økonomisk uansvarligt, skriver Berlingske Tidende.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere