Thorning fortryder tabertale

Til trods for tab af borgmesterposter er statsministeren nu mere stolt af resultatet ved kommunalvalget

Thorning i Vega tirsdag aften (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Thorning i Vega tirsdag aften (Foto: Tariq Mikkel Khan)

I går aftes lød der dystre toner fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun tidligt på aftenen mødte sine partifælles ovenpå kommunalvalget.

På daværende tidspunkt stod hendes parti til at få en ordentlig valglussing i adskillige prognoser lavet af Danmarks Radio. Derfor uddelte hun i den grad pisk ud til sig selv og sit parti i sin tale i Vega på Vesterbro i København.

- Noget tyder på, at vi går markant tilbage, sagde hun og fortsatte:

- Vi har ikke vundet valget, som vi håbede på. Vi er ikke tilfredse med det resultat, lød det bl.a. fra Helle Thorning-Schmidt.

Det billede ændrede sig siden. Og Socialdemokraterne endte med at slå Venstre med næste tre procent af vælgernes opbakning.

- Ville du sige det samme i dag?

Se også: Sådan reddede DRs exit-polls Thornings ære

- Jeg ville måske ikke have sagt 'mærkbart tilbage', siger hun.

Helle Thorning-Schmidt kalder nu over for Ritzau valgresultatet "pænt".

- Særlig med de forudsigelser, der har været i de seneste mange, mange måneder. Det siger jo nok også lidt om tonelejet omkring de her meningsmålinger, siger hun.

- Men en tilbagegang, det er det, når man mister borgmesterposter. Og det synes jeg ikke, at man skal prøve at skjule. Det er særligt ærgerligt for dem, der mister posterne. Det ville jeg gerne sige til vores bagland, forklarer statsministeren.

- Det viser vel to ting: Man skal nok tage de meningsmålinger med et gran salt, og man ikke skal undervurdere Socialdemokraterne.

- Er det ikke lidt uprofessionelt af dig at sige sådan noget så tidligt?

- Nej, det er det ikke. Det kan godt være, at I synes, at jeg skulle have belagt mine ord anderledes, men vi er gået tilbage. Men vi synes også, at vi har fået et fornuftigt resultat.

- Er der behov for at regulere brugen af exit-polls?

- Det er jeg ikke så optaget af. Men jeg håber, at alle medier - inklusiv Danmarks Radio - drager deres konklusioner af det her.

Som konstitueringerne står lige nu, med alle de forbehold man altid bør tage, står Socialdemokraterne til at tabe 15 borgmesterkæder og har derfor nu kun 34.

Venstre står til at vinde 12 og har nu 43.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere