Han er DF's første borgmester

Dansk Folkepartis spidskandidat Carl Christian Ebbesen får en borgmesterpost i København. Det står klart, efter at de borgerlige partier har konstitueret sig

Carl Christian Ebbesen er navnet på DF's første borgmester nogensinde.

Det står klart, efter at de borgerlige partier onsdag morgen efter en hel nats forhandlinger har indgået en konstitueringsaftale på rådhuset.

- Jeg er rigtig rigtig glad for, at det lykkedes. Og jeg er rigtig glad for, at vi fik holdt sammen i den blå blok og fik skabt et godt resultat, siger han til Ekstra Bladet onsdag morgen.

- Hvad skal der ske nu?

- Jeg gik simpelthen efter at have lavet de interviews, jeg skulle, ud i morgenkulden, ned til busstoppestedet og nu sidder jeg i metroen på vej hjem. Og så håber jeg, at jeg kan nå at få et par timers søvn, siger han.

Andre snupper integrationspost
Men en af pudsighederne ved partiets borgmester-debut er, at Carl Christian Ebbesen endnu ikke ved, hvad han bliver borgmester for.

Carl Christian Ebbesen gik til valg med mål om at få integrationsposten, men den regner han ikke med at få.

- Jeg tror, de andre snupper den før mig. Jeg var jo gået til valg på at få den post eller i hvert fald få Alerslev af posten, siger han.

- Men jeg tror også, at det der kommer en rigtig god post i spil til DF, siger Carl Christian Ebbesen.

I stedet bliver han givetvis enten kultur- og fritidsborgmester eller socialborgmester. Og Carl Christian Ebbesen fortæller, at han håber at kunne sætte positive fingeraftryk på ældreområdet.

- Det vil være at sikre en ordentlig og anstændig hjemmepleje, siger sagde han tidligere i dag til TV2 News.

Glippede sidste gang

Under alle omstændigheder er det en stor dag for Dansk Folkeparti, der altså ikke tidligere har fået borgmestertitler. Ved seneste kommunalvalg var det netop på Københavns Rådhus, at partiet var tættest på, men det glippede i sidste øjeblik, og partiet måtte paradoksalt nok lade posten gå til den radikale Klaus Bondam.

Denne gang bliver det altså til en borgmesterpost, og uanset hvordan den præcis kommer til at se ud, er Carl Christian Ebbesen ikke overraskende godt tilfreds.

- Jeg er sikker på, at den jeg vælger, er den jeg ønsker, og jeg glæder mig rigtig meget til det, siger han.

- Det er sket fordi først og fremmest vælgerne har givet os opbakningen til det. Vi har fået fire mandater og det var det, der skulle til, siger borgmester-debutanten.

Fjer i hatten efter 12 år
Posten er kun få minutter gammel, og DF'eren er derfor endnu ikke helt klar til at fortælle, hvordan det er at være den første.

- Det ved jeg ikke rigtig – jeg har jo ikke prøvet det før. Men jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes. Det er en fjer i hatten efter 12 år på rådhuset, siger han.

Nyheden må være glædelig i partiet, da det der en overgang lignede en sikker borgmesterpost glippede i Guldborgssund Kommune, da posten gik til de konservative.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere