Taber-Frank er stadig kongen af København

Frank Jensen fortsætter som overborgmester i København

Københavns overborgmester Frank Jensen (S), afgav tirsdag middag sin stemme til til regions- og kommunalvalget 2013 på Skolen på Islands Brygge i København. (Jakob Jørgensen/POLFOTO)
Københavns overborgmester Frank Jensen (S), afgav tirsdag middag sin stemme til til regions- og kommunalvalget 2013 på Skolen på Islands Brygge i København. (Jakob Jørgensen/POLFOTO)


 


Københavnerne kan lægge endnu fire år til de i alt 110 års socialdemokratisk styre i hovedstaden. Frank Jensen (S) fortsætter som overborgmester i en periode mere, siger han tirsdag aften fra talerstolen i Vega til sine partifæller.

- Københavnerne har i dag afgivet deres stemmer, og de har skabt et resultat, der giver mig mulighed for at sige til jer, at også de næste fire år frem fra 1. januar er det Socialdemokratiet, der står i spidsen for København, siger Frank Jensen.

Han oplyser, at Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten har indgået en aftale, der giver ham fire år mere som overborgmester i hovedstaden, hvor partiet ellers har mistet stemmer.

- Københavnerne har skabt et resultat, der gør, at København fortsat vil være en by, hvor der er stærk fællesskab og solidaritet. Netop på de begreber har vi et stærkt fællesskab med vores venner i SF og Enhedslisten, siger Frank Jensen.

- Det er ikke ensbetydende med, at vi ikke vil samarbejde med andre, og det er heller ikke ensbetydende med, at vi ikke ender natten med at have andre partier med, tilføjer han forud for konstitueringsforhandlingerne på rådhuset.

Frank Jensen, der ved valget for fire år siden afløste Ritt Bjerregaard på posten, benytter lejligheden til at sige tak til både vælgerne og de socialdemokratiske kandidater.

Og så glæder han sig over Enhedslistens massive fremgang i København - omend han hellere havde set fremgangen til sit eget parti.

- Jeg havde gerne set, at vi havde fået et endnu stærkere mandat. Men jeg er glad for, at også i en tid, hvor Socialdemokraterne er pressede, kan jeg levere overborgmesterposten, siger han til pressen efter sin tale.

I en exitprognose foretaget af Epinion for DR Nyheder får Socialdemokraterne 23,5 procent af stemmerne, men partiet står til at gå fire mandater tilbage og få 13 af de 55 pladser i Borgerrepræsentationen.

Derimod ligner det et mere end almindeligt godt kommunalvalg for Enhedslisten i København, der går kraftigt frem og står til at få mere end 20 procent af stemmerne.

Ifølge Frank Jensen kan ansvarlig politik i krisetider koste stemmer, og det er en af forklaringerne på, at yderfløjene er gået frem, mener han.

- Det hænger sammen med, at vi, der tager ansvaret, i en krisetid skal lave nogle benhårde prioriteringer.

- Det er klart, at de partier, der står med nogle enklere løsninger, som måske ikke er økonomisk ansvarlige, har en mulighed for at kunne trække stemmer. Derfor har vi set, at yderfløjene er gået frem, siger den genvalgte overborgmester.

Læser du med via mobilen - så se grafikken her1 af 2 (Foto: Tariq Mikkel Kahn)
2 af 2 Københavns overborgmester Frank Jensen (S), afgav tirsdag middag sin stemme til til regions- og kommunalvalget 2013 på Skolen på Islands Brygge i København. (Jakob Jørgensen/POLFOTO)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere