Sådan er Friis Bach rodet ind i GGGI-skandale

Ekstra Bladet har i flere omgange afsløret, klimaorganisationen GGGI's rystende omgang med penge, som egentlig skulle gå til verdens fattige

Christian Friis Bach er på vej ud som minister. Torsdag bliver hans sidste arbejdsdag på Asiatisk Plads. (Foto: Gregers Tycho)
Christian Friis Bach er på vej ud som minister. Torsdag bliver hans sidste arbejdsdag på Asiatisk Plads. (Foto: Gregers Tycho)

Christian Friis Bach (R) trækker sig onsdag som udviklingsminister. Det erfarer Ekstra Bladet fra en række regeringskilder.

Men hvorfor gør han det nu?

Hvorfor har Venstre ikke sørget for at ansætte nogen, der kan hjælpe Lars Løkke med at holde styr på bilagene? (Foto: Martin Lehmann/Polfoto) Meninger Glemsomhed

Det korte svar er, at det onsdag aften kun er ganske få personer i regeringstoppen, der ved besked.

Men en række fakta og tidligere begivenheder er lysende klare.

Christians Friis Bach skulle allerede for flere dage siden have fremlagt en redegørelse for offentligheden om det store økonomiske rod i Lars Løkke Rasmussens klimafond, GGGI.

En redegørelse, som skal belyse to ting.

Økonomien sejler i GGGI, selv om Lars Løkke Rasmussen har haft et år til at rydde op. (Foto: Jens Dresling) Vagthund Mere kaos hos Løkke: Alting sejler (stadig) i GGGI

For det første, hvorfor Danmark overhovedet gik ind i organisationen.

Christian Friis Bach har selv på et åbent samråd erkendt, at Danmark gik ind i organisationen på et spinkelt grundlag.

Ekstra Bladet har tidligere afsløret GGGI's eksorbiante omgang med bistandskroner.

Herunder Lars Løkkes ekstremt dyre rejser og at de første 30 millioner danske bistandskroner røg direkte i kassen hos konsulentgiganten McKinsey.

– Jeg har ikke fået nogen udbetalinger fra GGGI overhovedet i det sidste skatteår. Al udbetaling, jeg har fået fra GGGI, er efter 1. januar 2013, sagde Lars Løkke Rasmussen på sit maraton-pressemøde for to uger siden. (Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto) Politik Løgner-Lars Løgner-Lars

Samtidig skal redegørelsen belyse, hvad der er foregået i GGGI inden efteråret 2012.

En sydkoreansk rapport fra Rigsrevisionen har allerede påvist, at der var omfattende magtmisbrug og nepotisme i organisationen i perioden inden Lars Løkkes tiltræden som formand.

Opmærksomheder samler sig derfor i disse timer om den forsinkede redegørelse. Hvad står der af belastende oplysninger, som kan skade Christian Friis Bach, er det store spørgsmål.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere