Engell: Helt afgørende, om Løkke er fedtet ind

Tyngden af Friis Bachs afgang kommer helt an på årsagen, siger Hans Engell

Hans Engell vurderer, hvad Christian Friis Bachs afgang betyder for Lars Løkkes GGGI-formandskab. (Foto: Thomas Borberg)
Hans Engell vurderer, hvad Christian Friis Bachs afgang betyder for Lars Løkkes GGGI-formandskab. (Foto: Thomas Borberg)

Endnu en radikal minister trækker sig i dag fra sin taburet, når Christian Friis Bach ifølge flere centrale regeringskilder stopper som udviklingsminister.

Alvorligt for regeringen, siger Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell. Men spørgsmålet om, hvor alvorligt afgangen bliver for GGGI-formand Lars Løkke Rasmussen, er det virkeligt interessante.

- Det der bliver helt afgørende, er, om der ligger noget i den redegørelse, som Friis Bach og hans embedsmænd har bestilt, der for alvor belaster Løkke. Altså: det rigtig spændende er, om Løkke er fedtet ind i det her, siger Hans Engell til Ekstra Bladet.

Related contentSe også: Løkke om Friis Bach-sag: Jeg bliver som formandSe også: Kilder: GGGI-skandale fælder Friis Bach

Hvis det alene handler om, at Friis Bach har misinformeret Folketinget, så er der ikke noget umiddelbart problem for Lars Løkke Rasmussen, vurderer den politiske kommentator.

- Men hvis det vedrører GGGI i almindelighed, så kan det også få betydning for Løkke og hans formandskab, siger Hans Engell, der også vurderer, at det bliver interessant at finde ud af, om Friis Bach selv går - eller om han er blevet prikket på skulderen af regeringstoppen.

- Tager han selv konsekvensen? Eller er det Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager i regeringstoppen, der kalder ham hjem fra sin rejse til Mellemøsten. Det må under alle omstændigheder have været under opsejling længere. Og nu er det akut. Så den kommende redegørelse har formentlig været drøftet internt i regeringstoppen, siger Hans Engell.

Hans Engell vurderer også, at Christian Friis Bachs afgang som minister er et problem for Margrethe Vestager, der nu mister sin anden minister på mindre end et år, mens yderligere en R-minister, Martin Lidegaard, har problemer med solcellesagen.

- Hos De Radikale har der altid været rent bord under sager, hvor ministre må gå. Men man må sige, at Vestager ikke noget geni til at styre sine ministre. Først er det klovneminister Uffe Elbæk, der viste sig at være helt uegnet på den post, og nu er der ged i GGGI, så Friis Bach må trække sig. Det svækker virkelig en paritleder, når halvdelen af et ministerhold er stækket, siger Hans Engell og henviser til den verserende sag med Martin Lidegaard

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere