Kilder: GGGI-skandale fælder Friis Bach

Udviklingsminister Christian Friis Bach trækker sig som minister i morgen pga. sin rolle i GGGI, bekræfter kilder over for Ekstra Bladet

Christian Friis Bach er ifølge Ekstra Bladets kilder færdig som minister. (Foto: Polfoto)
Christian Friis Bach er ifølge Ekstra Bladets kilder færdig som minister. (Foto: Polfoto)

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) er færdig som minister. Det bekræfter flere uafhængige kilder centralt i regeringen over for Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets kilder trækker Christian Friis Bach sig som minister i morgen som en udleder af skandalen om GGGI.

Se også: Politiken: Fremlægger lyddokumentationSe også: Kredsformand: Friis Bach går af

I forbindelse med et samråd i oktober bestilte Christian Friis Bach en ’grundig redegørelse’, der skal afdække forholdene i fonden, som Danmark har støttet med 90 mio. udviklingskroner.

Specifik skal den afdække baggrunden for, at Danmark besluttede at støtte GGGI. Desuden skal redegørelsen afdække forholdene i klimafonden frem til oktober 2012.

Det er netop denne periode, som har været omdrejningspunktet for en undersøgelse foretaget af den koreanske rigsrevision. Heri belyses en række tilfælde af misbrug af offentlige midler i GGGI.

På samrådet holdt Christian Friis Bach hårdnakket på, at der ikke var tale om korruption og nepotisme i fonden.

Redegørelsen står over for at blive offentliggjort, og den kan meget vel levere oplysninger om GGGI, der er kompromitterende for Christian Friis Bach.

Friis Bachs afgang kommer meget pludseligt. I dag afbrød han en længe planlagt tjenesterejse til Israel og Palæstina for at håndtere et indenrigspolitisk spørgsmål.

I aftes kunne politiken.dk desuden spille en lydfil med et interview med Christian Friis Bachs kredsformand, Hans Jørgen Nygaard. Her forklarer kredsformanden, at Friis Bach har orienteret ham om sin afgang i dag.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Christian Friis Bach til sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere