Ny minister: Løkke kan blive som formand

Rasmus Helveg bakker op om Lars Løkkes formandskab i GGGI

Rasmus Helveg ser gerne, at Lars Løkke Rasmussen fortsætter som formand for GGGI på trods af sine tidligere udtalelser. (Foto: Morten Langkilde / POLFOTO)
Rasmus Helveg ser gerne, at Lars Løkke Rasmussen fortsætter som formand for GGGI på trods af sine tidligere udtalelser. (Foto: Morten Langkilde / POLFOTO)

Den nye udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen (R) blev efter sin indsættelse konfronteret med sine tidligere udtalelser om, at Lars Løkke Rasmussen burde gå af som formand for GGGI.

- Jeg synes, at Løkke gør det fint i GGGI og ønsker ikke, at han skal gå som formand, siger Rasmus Helveg Petersen til TV2 News, efter han netop har overtaget Udviklingsministerposten fra Christian Friis Bach.

Se også: Engell: Presset på Løkke uændretSe også: Thorning: Afviser at S skylder Løkke undskyldningSe også: Det vidste du ikke om den nye minister

Rasmus Helveg gjorde det ellers meget klart, at han ikke kunne støtte op om Lars Løkke som formand, da han udtalte sig til Politiken 15. oktober.

'Som formand for GGGI kæmper han for, at grøn omstilling skal skabe vækst. Men som Venstre-formand angriber han konstant regeringens klimaplan. Samtidig med bilagssagen er det utroværdigt, at han fortsætter som formand', sagde Rasmus Helveg Petersen dengang.

I dag understregede Helveg, at han enten ville have Løkke til at lægge alt frem eller gå af, og han er derfor tilfreds med sagen, som den har udfoldet sig.

- Han lagde alt frem, så jeg er tilfreds, siger Rasmus Helveg, som stadig mener, at Lars Løkke Rasmussen taler med to tunger, når han taler klima i sine roller som henholdsvis formand i GGGI og som formand for Venstre.

- Og det, mener jeg, stadig er kritisabelt, siger Rasmus Helveg, som ikke synes, at han har ændret holdning i forhold til sine tidligere udtalelser.

Se også: R: Løkke har ikke penge til alle sine fejltagelserSe også: R til minister: Tjener GGGI et formål for klimasagen?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere