DR indrømmer: Prognoser var pinlige og skandaløse

Danmarks Radios læser- og seerredaktør, Jacob Mollerup, kritiserer i utvetydige vendinger DR's brug af exit-prognoser

DR's seer- og læserredaktør, Jacob Mollerup (billedet), forlanger, at nyhedsdirektør Ulrik Haagerup står offentligt frem med en undskyldning oven på DR's brug af skandaløse exit-prognoser (Foto: Bo Svane)
DR's seer- og læserredaktør, Jacob Mollerup (billedet), forlanger, at nyhedsdirektør Ulrik Haagerup står offentligt frem med en undskyldning oven på DR's brug af skandaløse exit-prognoser (Foto: Bo Svane)

Danmarks Radio leverede en af kommunalvalgets helt store brølere med en række stærkt misvisende exit-prognoser.

En af DR's exit-prognoser viste, at Socialdemokraterne stod til et katastrofevalg med kun 22,7 procent af stemmerne. De endte med at få 29,5 procent af stemmerne - en afvigelse på 6,8 procentpoint sammenlignet med DR's profeti.

Se også: Chefredaktører beklager efter DR's store valgbrøler

Nu erkender DR's læser- og seerredaktør, Jacob Mollerup, blankt, at de exit-prognoser, DR havde fået fra virksohemheden Epinion, var skandaløse.

- Fejlen i tirsdags var så stor, at den utvivlsomt vil indskrive sig som en af de største i prognosernes nyere Danmarkshistorie.

- Nu er der en oplagt anledning til, at DR stopper op og laver en grundig gennemgang af problemerne med det mål selv at sætte forsvarlige og kendte standarder på dette følsomme område, siger Jacob Mollerup i en pressemeddelelse.

Tid til selvransagelse
I pressemeddelelsen betegner Jacob Mollerup det som en "pinlig Danmarksrekord", at DR offentliggjorde en exit-prognose allerede kl. 15 på valgdagen.

I 2007 ventede DR til kl. 19 med at offentliggøre exit-prognoser, mens de første prognoser røg i æteren kl. 17 i 2011.

Jacob Mollerup konkluderer desuden, at de omstridte exit-prognoser har skadet Danmarks Radios ry.

Se også: Udskældt DR-chef skifter job efter håbløs exit-prognose

- DR’s troværdighed omkring meningsmålinger er p.t. sat over styr. Når den skal genopbygges, skal man grundigt gennemgå alle de ting, der gik galt i tirsdags og i god tid inden næste valg forklare, hvordan man vil gøre det bedre, lyder det fra Jacob Mollerup.

Læserredaktøren har bedt DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, gøre det klart for offentligheden, at DR Nyheder "virkelig går grundigt til værks for at undgå gentagelser".

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere