Løkke om Friis Bach-sag: Jeg bliver som formand

Lars Løkke Rasmussen slår fast, at han bliver som formand for GGGI

Venstres formand fastslår, at udviklingsministerens mulige fratrædelse ikke vil få ham til at gøre det samme. (Foto: Daniel Hjort / POLFOTO)
Venstres formand fastslår, at udviklingsministerens mulige fratrædelse ikke vil få ham til at gøre det samme. (Foto: Daniel Hjort / POLFOTO)

- Jeg beklager dybt, hvis Friis Bach går. Jeg er selv blevet bedt om at være formand, og den opgave vil jeg beholde, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2 News efter at en række centrale kilder i regeringen bekræfter overfor Ekstra Bladet, at udviklingsminister Christian Friis Bach er på vej hjem for at trække sig som minister.

Se også: Kilder: GGGI-skandale fælder Friis BachSe også: Skandalesag fik Christian Friis Bach frem i rampelyset

Medierne er til morgen fyldt med spekulationer om, hvad udviklingsministeren er på vej hjem for at fremlægge, men GGGIs formand siger, at han ikke kender noget til indholdet af det pressemøde, som Friis Bach afholder klokken 13:15 i dag i Udenrigsministeriet.

Se også: Friis Bach: Jeg vil ikke sige noget før klokken 13.15Se også: Sådan er Friis Bach rodet ind i GGGI-skandale

- Jeg ved ikke noget om, hvad det er for en situation der er nu, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer.

- Det gør mig ondt hvis Christian Friis Bach enten bliver bedt om at gå eller selv går, fordi han er en uhyre kompetent udviklingsminister.Politiken: Fremlægger lyddokumentation

Se også: Kredsformand: Friis Bach går af

Ifølge Ekstra Bladets kilder trækker Christian Friis Bach sig som minister i dag som en udleder af skandalen om GGGI.

I forbindelse med et samråd i oktober bestilte Christian Friis Bach en ’grundig redegørelse’, der skal afdække forholdene i fonden, som Danmark har støttet med 90 mio. udviklingskroner.

Specifik skal den afdække baggrunden for, at Danmark besluttede at støtte GGGI. Desuden skal redegørelsen afdække forholdene i klimafonden frem til oktober 2012.

Det er netop denne periode, som har været omdrejningspunktet for en undersøgelse foretaget af den koreanske rigsrevision. Heri belyses en række tilfælde af misbrug af offentlige midler i GGGI.

På samrådet holdt Christian Friis Bach hårdnakket på, at der ikke var tale om korruption og nepotisme i fonden.

Se også: DF: Det er komisk

Redegørelsen står over for at blive offentliggjort, og den kan meget vel levere oplysninger om GGGI, der er kompromitterende for Christian Friis Bach.

Friis Bachs afgang kommer meget pludseligt. I går afbrød han en længe planlagt tjenesterejse til Israel og Palæstina for at håndtere et indenrigspolitisk spørgsmål.

I går aftes kunne politiken.dk desuden spille en lydfil med et interview med Christian Friis Bachs kredsformand, Hans Jørgen Nygaard. Her forklarer kredsformanden, at Friis Bach har orienteret ham om sin afgang i dag.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Christian Friis Bach til sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere