S fik borgmesterpost - DF fik frikadeller

Dansk Folkeparti blev spist af med frikadeller, mens Socialdemokraterne fik en borgmesterpost i Hvidovre

Mikkel Dencker (DF) glippede borgemesterposten i Hvidovre - i stedet fik han indført frikadeller i institutionerne. (Polfoto)
Mikkel Dencker (DF) glippede borgemesterposten i Hvidovre - i stedet fik han indført frikadeller i institutionerne. (Polfoto)

De muslimske børn i Hvidovre kan nu se frem til flere kartofler på tallerkenen, når der bliver serveret frikadeller for de danske børn.

Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti er ærgerlig over, at han ikke får borgmesterposten i Hvidovre, men partiet får nu i stedet lov at indføre flere frikadeller og traditionel dansk mad i institutionerne.

DF'eren var ved at score borgmesterposten, men kunne ikke samle et flertal og derfor blev Socialdemokraternes Helle Adelborg borgmester.

- Nu, hvor vi måtte opgive at få borgmesterposten, så er vi gået efter at maksimere vores indflydelse. Det har vi opnået sammen med Socialdemokratiet og SF. Vi har fået den her politiske indrømmelse omkring mad i institutioner, hvor det fremover skal være traditionel dansk mad, der serveres som hovedregel, siger Mikkel Dencker til Ekstra Bladet.

Kaj Petersen forlængde ikke sin imponerende årrække i politik, da stemmerne i aftes var talt op. Den legendariske borgmester erkender på billedet fra i aftes realiteterne, med et glas vin foran sig. (Foto: Per Rasmussen) Dansk politik - 20. nov. 2013 - kl. 14:29 'Druk-Kaj' røg helt ud i mørket

Han fortæller, at der også er plads til, at der kan serveres udenlandsk mad indimellem, men de danske retter var en af deres valgløfter og mærkesager.

- Så derfor er det en stor sejr at få det igennem. Det er traditionel dansk mad som smørrebrød, hakkebøf, frikadeller, alt inden for den kategori, siger Mikkel Dencker.

Hvorfor er det så vigtigt for Jer?

- Vi er et parti, der går til valg på danske værdier, danske traditioner. Det synes jeg også skal udmønte sig i praksis i den måde kommunen serverer mad på. Det er vigtigt for os.

Se også: Han er DF's første borgmester

Hvad med de muslimske børn i institutioner, som ikke må få svinekød? Hvad skal de så spise?

- De kan så spise nogle andre ting. Det er jo sjældent, der bliver serveret frikadeller som det eneste. Derfor skal de sagtens kunne blive mætte ved at spise noget andet i stedet for. Der er jo også børn som er vegetarer, siger Mikkel Dencker.

Se også: Valg-baben: Pyt med det – jeg har jo vundet!

Han fortæller, at han aldrig har hørt om, at børn er gået sultne fra bordet i institutionerne, fordi, der kun var kød på bordet.

Hvis der så bliver serveret frikadeller, så skal muslimske børn bare have grøntsager eller hvad?

- Selvfølgelig er der jo så, som regel kartofler til, når der er frikadeller, og dem kan man jo så få lidt flere af. Måske kunne der også være to forskellige slags kød. Så det ikke kun var svinekød. Så det vigtigste for os er bare, at dansk madkultur er det vi har i danske institutioner, siger Mikkel Dencker.

Han fortæller, at dem, der ikke kan spise det, så kan få noget andet. Eksempelvis er der også folk, der ikke kan lide lammekød.

- De kan jo så spise nogle flere kartofler, siger Mikkel Dencker.

Han fortæller, at DF kæmpede en valgsejr hjem til oppositionen. De havde et valgforbund, som vandt flertallet i kraft af DF's fremgang, fordi der ikke var nogle af de andre borgerlige partier, der gik frem.

I stedet for borgmesterposten fik DF viceborgmesterposten, og tre udvalgsformandsposter.

Mikkel Dencker er stadig folketingsmedlem og klima - og energiordfører for Dansk Folkeparti.

Den tidligere socialdemokratiske Hvidovre-borgmester Milton Graff døde af lungekræft i september.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere