Samuelsen hykler om boligskatter: Grundskyldig

Tordner mod skattestigninger for boligejerne - har selv hævet grundskylden i sin kommune tre år i træk

Foto: Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad

Se Samuelsen angribe grundskyldsstigningerne i videoen over artiklen

Anders Samuelsen holder ikke igen med at tordne mod stigningerne i grundskylden, som rammer boligejerne i stor stil. Formanden for Liberal Alliance er så vred over skattestigningerne, at han har gjort det til et centralt tema i den netop overståede kommunalvalgkamp.

Men bag Samuelsens dundertalen gemmer sig en ganske anden sandhed. LA-formanden har således været med til at gennemføre en stigning i grundskylden tre år i træk i sin hjemkommune Horsens, hvor han sidder i byrådet.

I 2011, 2012 og 2013 er grundskylden for kommunens boligejere i alt steget med omkring 15 pct. Budgetforligene for disse tre år er vel at mærke alle vedtaget med Samuelsens opbakning.

Kæden er hoppet af
På den baggrund klinger særdeles det hult, når Anders Samuelsen toner frem i en valgkampvideo og beskylder alle andre for at gøre det onde ved boligejerne:

– Når byrådene bakket op af den nuværende regering og før dem VKO laver love og hæver skatter, der tvinger almindelige familier fra hus og hjem, for at finansiere ligegyldige og fuldstændige latterlige projekter som f.eks. cyklende julemænd og turistcykler med GPS og vælger at betale en sand hær af bureaukrater, så er kæden altså hoppet af.

– Den udvikling skal vendes. Der skal skabes tryghed omkring boligejernes situation. Stop klapjagten, stop stigningerne i grundskylden, lyder det fra Samuelsen.

Realiteterne i Horsens er imidlertid, at Samuelsen først har vendt ryggen til grundskyldsstigningerne i forbindelse med budgetaftalen for 2014 - altså efter at have hævet skatten for boligejerne tre år i træk.

Samuelsen: Bedre sent end aldrig
– Anders Samuelsen, op til finansloven sagde du, at grundskylden skal holdes i ro. Men du har selv været med til at gennemføre grundskyldsstigninger på 15 pct. Det vel ikke at holde den i ro?

– På et eller andet tidspunkt skal man sætte en grænse. Det har vi gjort - både i Folketinget og i kommunalbestyrelsen.

– Er det ikke lidt sent at sætte den grænse? Det har hele tiden været jeres politik at være imod skattestigninger.

– Det kan godt være. Men der er et gammelt ord, der hedder 'bedre sent en aldrig'. Problemer er, at for Venstre og de konservative bliver det åbenbart til et 'aldrig'. Det er ærgerligt. For der er ingen tvivl om, at vi havde stået sammen i Horsens, så havde borgmesteren bøjet sig. Men de turde de ikke, lyder det fra Anders Samuelsen.

I EKSTRA kan du læse Samuelsens forklaring og se, hvor meget han har været med til at hæve grundskylden:

Partileder Anders Samuelsen, Liberal Alliances. (Foto: Finn Frandsen) Vagthund Samuelsen er en grundskylds-hyklerSpørgetime i Folketinget. Liberal Alliances Anders Samuelsen. (Foto: Jens Dresling) Vagthund Samuelsens grundskyldsfadæse: Det har han sagt

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere