Nyvalgt politiker dødeligt syg: Jeg har få uger tilbage

Christian Kloppenborg-Skrumsager (V) blev genvalgt til byrådet, få dage efter lægerne fortalte, at hans kræftsygdom var kommet tilbage

Christian Kloppenborg-Skrumsager (V) meddelte i går fra sin Facebook-profil, at han igen er ramt af kræft og ikke har lang tid igen. (Foto: PR-foto)
Christian Kloppenborg-Skrumsager (V) meddelte i går fra sin Facebook-profil, at han igen er ramt af kræft og ikke har lang tid igen. (Foto: PR-foto)

En tragisk nyhed bredte sig i går, da det kom frem at den genvalgte byrådspolitiker i Kolding, Christian Kloppenborg-Skrumsager (V), er blevet erklæret dødeligt syg af kræft.

Til dagens.dk fortæller den 41-årige lokalpolitiker, at han har meget kort tid igen.

- Jeg har en til to uger tilbage i livet, regner jeg med, siger Christian Kloppenborg-Skrumsager.

Syg for anden gang
Christian Kloppenborg fik sidste år konstateret den meget sjældne kræftform brissel-kræft, som havde ramt ham på både lunger, kirtler og lever.

Men selv om han blev erklæret uhelbredelig syg, kæmpede Christian Kloppenborg sig igennem sygdommen og blev erklæret rask:

'Det har på mange måder været et barsk år, særligt for familien, men vi er alle kommet styrket ud på den anden side. Jeg har i dag nogle andre holdninger til, hvad der er et problem, hvad der er en ufordring, og hvad der bare skal løses, det vil jeg ikke undvære', skriver Christian Kloppenborg-Skrumsager på sin hjemmeside.

Til Kolding Ugeavis har Christian Kloppenborg også været åben om, hvad sygdomsforløbet har betydet for hans kone Ulla og børnene Mads på 11 år og Mette på 9 år.

Lokalformand: Vi tror på miraklet
Venstres lokalformand i Kolding, Jakob Ville Jensen siger til Ekstra Bladet, at lokalforeningen var bekendt med, at Christian Kloppenborg-Skrumsager var blevet syg igen i løbet af valgkampen, men lægerne troede først, at der var tale om en lungebetændelse.

Først få dage inden valget, fandt lægerne ud af, at det var kræften, der var vendt tilbage.

Lægerne har opgivet kemo-behandling på grund af risikoen for leversvigt, men lokalformanden og de andre medlemmer tror på deres kollega til det sidste.

- Vi fik det at vide et par dage før valget, at det måske var så omfattende, at det ikke var sikkert, det gik godt. Men Christian har været igennem det her forløb en gang tidligere, hvor det gik godt, så vi håber og tror stadig på miraklet, siger Jakob Ville Jensen.

Se også: Byrådsmedlem døde på valgnatten

Stolt af sit valg
Christian Kloppenborg-Skrumsager har været lokal gruppeformand de sidste fire år, og lokalformanden forklarer, at han har været meget engageret i valgkampen indtil sygdommen ramte.

- Han er enormt stolt over at være blevet valgt. Få dage før vi fandt ud af, at det var kræften, der var tilbage, var han ude og hænge plakater op, og han deltog også i et debatarrangement, der havde været ret heftigt, siger Jakob Ville Jensen og forklarer, at Christian Kloppenborg også blev valgt til regionsrådet med næsten 3.000 stemmer.

Lokalformanden understreger, at pladsen står klar, hvis Christian bliver rask.

- Christian er valgt til byrådet, og han har en plads i byrådet.

- I praksis kommer det til at betyde, at vi indsætter første-suppleanten, mens Christian Kloppenborg er sygemeldt. Hvis det så viser sig, at han bliver helbredt, så kommer han tilbage og første-suppleanten bliver skubbet ud, siger lokalformand for Venstre i Kolding Jakob Ville Jensen til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere