Efter fejlmålinger: DR dropper exitprognoser

Indtil videre vil DR kun droppe omstridte prognoser ved kommunalvalg, siger DR's nyhedsdirektør

DR vil fremover holde sig fra at benytte valgstedsmålinger og exitprognoser i forbindelse med et kommunalvalg, siger DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup.

Se også: Udskældt DR-chef skifter job efter håbløs exit-prognose

- DR lavede en meget stor fejl på valgdagen. Vi viderebragte meget fejlagtige oplysninger i vores exitprognoser og exitpolls, siger Ulrik Haagerup til DR Nyheder.

- Vi har derfor besluttet os for, at vi fremover ikke vil bruge hverken exitpolls eller exitprognoser i forbindelse med kommunalvalg, fortsætter han.

Se også: Scorede 2 procent: DRs exitpoll var dejlig for Løkke

På kommunalvalgdagen bragte DR valgstedsmålinger og exitprognoser, der blandt andet viste, at Socialdemokraterne stod til at få et meget dårligt valg, og at Venstre ville blive landets største parti i de 98 kommuner.

Se også: DRs Pip Prognose: Byggede på 160 afgivne stemmer

Det endelige valgresultat viste dog et noget andet. Socialdemokraterne fik 29,5 procent af stemmerne, mens Venstre blev det næststørste med 26,6 procent af stemmerne.

Det er endnu ikke besluttet, om det samme kommer til at gælde for folketingsvalgene, hvor det ifølge DR Nyheder er nemmere at lave kvalificerede exitprognoser.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere